multi-vitamin bivirkninger

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-09-04
Multi-vitaminer kan bidra til å sikre kroppen får den anbefalte daglige dosen av essensielle vitaminer og mineraler. Men supplere din diett med en ekstra dose av disse næringsstoffene kan få om noen forstyrrende bivirkninger. Hvis du tar et supplement, eller planlegger å innlemme et supplement til ditt daglige kosthold, nærme seg multi-vitamin som du gjør med andre medisiner

Fordeler

Brukt som et daglig supplement, multi-vitaminer kan gi kroppen en ekstra boost av viktige vitaminer og mineraler som tilbyr en rekke helsemessige fordeler. Vitaminene A, C, E og K, sammen med hele utvalget av B-vitaminer gir kroppen med nødvendige antioksidanter og immunsystem støtte som fører til sunnere bein, sterkere muskler og høyt fungerende organer og systemer.

Advarsel

Nøkkelen til å supplere din diett med multi-vitaminer er å følge anvisningene-de på etiketten og de av legen din. Multi-vitaminer kan samhandle med noen medisiner, og de kan duplisere ingredienser i kosttilskudd du allerede tar, noe som kan føre til en overdose.
Hvis du bruker multi-vitaminer i kostholdet ditt, ikke ta mer enn anbefalt. Hvis etiketten foreslår en per dag, for eksempel, ikke anta at kroppen din kan håndtere to. Multi-vitaminer er produsert for å levere en presis mengde av vitaminer og mineraler til kroppen din, basert på absorpsjon priser.

Side Effects

De vanligste bivirkningene av å ta multi-vitaminer varierer fra en urolig mage å hodepine. Men, kan allergiske reaksjoner resultat. Pasienter som opplever hevelse i tungen, leppene, halsen eller ansiktet bør slutte å bruke og kontakt lege umiddelbart. Dessuten kan en hud utslett, pustevansker eller et utbrudd av elveblest indikerer en mulig allergisk reaksjon.
Fordi multi-vitaminer inneholder også mineraler (sink, jern, kalium, magnesium og kalsium, blant andre), kan pasienten oppleve mild bivirkninger, som flekker på tennene og økt vannlating. Overdreven mineral inntak kan også føre til mer alvorlige bivirkninger, som for eksempel magen blødning, muskelsvakhet, forvirring eller en ujevn hjerterytme.

Overdose Symptomer

Symptomer på en overdose av vitamin A, D, E og K (alle som vanligvis inngår i en multi-vitamin) kan være spesielt alvorlig eller livstruende. Disse omfatter vekttap, muskel-og /eller leddsmerter, forstoppelse, hårtap, alvorlig ryggsmerter, blod i urin, blødning eller blåmerker lett, peeling hud, hodepine og nedsatt appetitt. Disse kan presentere seg selv i løpet av noen dager eller over tid, så vær oppmerksom på eventuelle endringer som kommer på mens du tar multi-vitaminer.

Hensyn

Hvis du tar reseptbelagte medisiner, snakk med legen din før du legger en multi-vitamin supplement til ditt daglige kosthold. Flere medisiner, inkludert hjerte-og blodtrykksmedisin, diuretika og andre, kan samhandle med multi-vitaminer.
NSAIDs (non-steroide anti-inflammatoriske legemidler) som inneholder ibuprofen (Advil og Motrin, for eksempel) og naproxen (Naprosyn og Aleve) bør også unngås når man tar multi-vitaminer. Andre medikamenter som kan forårsake en interaksjon inkluderer etodolac (Lodine), ketoprofen (Orudis), indometacin (Indocin) og diklofenak (Voltaren og Cataflam).

Instruksjoner

Vitamin tabletter og kapsler bør tas med et fullt glass vann og med mat. Flytende vitaminer kan blandes med vann eller juice, men aldri med melk eller andre meieriprodukter.


Previous:nothing Next:hva urter er godt å hjelpe slutte å røyke?

Relaterte artikler


 • den beste diabetes diett
 • acai berry piller kontra juice
 • fiber ernæring kosthold
 • å spise sunt for hjertet
 • ernæringsmessige mål å senke høyt blodtrykk
 • hvordan å gå ned i vekt uten for mye trening
 • naturlig vanndrivende mat rettsmidler
 • diabetikere mat diagram og kosthold
 • sunt kosthold regimer
 • linfrø effekter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com