naturlige måter å øke hastigheten på stoffskiftet

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-09-18
Metabolisme er den hastigheten som kroppen brenner kalorier gjennom alle prosesser som går på i løpet av dagen. Med andre ord, hver gang du bat en øyenvippe, ta en pust, løfte en vekt eller komme deg ut av en stol, er du brenner kalorier. Hvis du tilfeldigvis være overvektig, påskynde stoffskiftet kan bidra til å øke din totale caloric utgifter og hjelpe deg å forbrenne kalorier mer effektivt. Sluttresultatet er mer vekttap, og det er flere måter å gjøre det

hyppige måltider

Når du står opp om morgenen etter en lang rask og hopper over frokosten, du metabolismen kommer til å holde lav. Å kick-starte den, spise et balansert måltid, som havregryn med lettmelk, en granola bar eller en kopp yoghurt og litt frukt. Fortsett deretter å spise en liten, balansert måltid hver 2 til 3 timer for resten av dagen. Hver gang du spiser en av disse måltidene, har kroppen til å brenne kalorier for å bryte ned maten. Hvis du har akkurat nok kalorier til å holde deg fornøyd, vil det være ingen til overs til å bli lagret som fett. Dette vil holde metabolismen turtall og energinivået høyt. Sørg for å spise rene kalorier og unngå mye fett, svært bearbeidet mat som kan bremse ned stoffskiftet. Gode valg inkluderer frukt, grønnsaker, magert kjøtt, magre meieriprodukter, bønner, fisk og helkorn.

Protein

Protein er en macronutrient som hjelper reparasjon muskel fiber, og det også hjelpemidler i hormon-formasjonen. Når det gjelder stoffskiftet, har protein en høy termisk effekt, betyr det tar mye arbeid for kroppen å bryte det ned. Sørg for å få tilstrekkelig protein i flere måltider. Eksempler inkluderer kyllingbryst, kalkun, magert kjøtt, cottage cheese, egg, laks og tunfisk. Gjør dine måltider en balanse av protein, karbohydrater og sunt fett. Et eksempel kan være en bakt kylling bryst med dampet brokkoli og brun ris.

Vanninntaket

Vann gir mange fordeler for kroppen. Den hjelper deg å holde hydratiserte, smører leddene, bidrar til å kontrollere appetitten, flushes giftstoffer fra systemet, og kan bidra til å øke stoffskiftet. The Institute of Medicine anbefaler at kvinner får 2,7 totalt liter vann om dagen, og at menn får 3,7 liter i døgnet.

Vekt Training

Muscle er metabolsk aktive vev, noe som betyr at det brenner kalorier selv når du ikke beveger deg . For å øke stoffskiftet, gjøre vekt trening øvelser som involverer alle de store muskelgruppene. Eksempler er benkpress, skulderpress, bakre rekkene, triceps extensions, biceps krøller og lunges.

Høy intensitet Cardio

Performing kardiovaskulær trening kan også øke stoffskiftet. For å virkelig få mest mulig ut av det, gjør det i en høyintensiv fashion der du opplever en "oksygen gjeld. " Dette betyr at etter du er ferdig, er kroppen din prøver hardt å komme tilbake til pre-trening oksygen nivåer, noe som fører til en forhøyet stoffskifte i flere timer. Intervalltrening er et eksempel på høy intensitet trening. For å gjøre dette, starter med lett intensitet i 10 til 15 minutter. Så går alle ut i 60 sekunder, deretter på en lys tempo i 60 sekunder. Gå frem og tilbake i 20 minutter og avslutt med en lett 10-til 15-minutters nedkjøling. Eksempler på kardiovaskulær trening omfatter løping, sykling, elliptiske trening, roing og trapp stepping.


Previous:nothing Next:thermogenics og vekttap

Relaterte artikler


 • matvarer som bidrar til å øke vekten
 • naturlige måter å øke hastigheten på stoffskiftet
 • hvordan å erstatte hele korn for et hjerte sunt kosthold
 • linfrø effekter
 • kan du miste vekt ved å kutte kalorier?
 • hvordan bruke hvitløk for et sunt hjerte
 • porsjonskontroll og fedme forebyggende for barn
 • om høy protein dietter og vekttap
 • å spise sunt for hjertet
 • hjemmelaget appetitt suppressants
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com