omega 3 vitamin informasjon

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-09-13
Omega 3 fettsyrer er desperat behov av kroppen av flere grunner. Først kan vi ikke produsere disse essensielle fettsyrene på egen hånd, og for det andre, er standard amerikansk diett ut av balanse når det gjelder sunt fett. Våre dietter er generelt lastet med omega 6, men ikke omega 3 fettsyrer. Men dette kan endres ved å spise mer fisk, nøtter og ta fiske eller linfrøolje kosttilskudd. Omega 3 vitaminer er viktige fordi de forebygge sykdom og redusere betennelser i kroppen, noe som bidrar til å lindre leddgikt.

Brain Helse

Omega 3 vitaminer er bra for hjernen fordi hjernen vår trives med gode fettstoffer. Hjernen er faktisk består av fett og rett type fett styrker nevroner og hjernefunksjon. Omega 3 fettsyrer inneholder DHA, som er nødvendig for hjernens helse og minnefunksjon. Dette er spesielt viktig for gravide mødre fordi en baby vil raskt tømme en mors kropp av DHA under en graviditet. Tilskudd kan sikre at både mor og barn får det de trenger.

Heart Health

Omega 3 fettsyrer er svært viktig for hjertesykdommer. Hjertet er en utrolig muskel som slår blod gjennom hele vår kroppen kontinuerlig for å holde oss i live. Et sunt hjerte kan legge år til livet ditt. Omega 3 fettsyrer arbeid for å beskytte hjertet mot skade ved å redusere betennelse og forebygge tilstoppede arterier.

sunn hud og hår

Omega 3 vitaminer også gi en skjønnhet bonus. Disse essensielle oljer er også veldig bra for vår hud og hår. Spise mat rik på omega oljer kan legge glans til håret vårt fordi oljen smører håret fra innsiden og ut. Omega 3 vitaminer også bidra til å redusere akne og andre hudlidelser. Disse høykvalitets vitaminer plumpe opp huden og beholde ungdom lenger.

Finn Omega 3 i Fish

Det er mange matvarer som inneholder omega 3 vitaminer. Hvis du legger disse matvarene i kostholdet ditt, eller ta et godt supplement, vil du gjøre kroppen din en tjeneste. Omega 3 fettsyrer finnes først og fremst i fisk og annen sjømat. Den øverste sunne omega-rik fisk er makrell, torsk, kveite, laks, tunfisk og sild. Du kan også ta tran, lakseolje eller annen type fiskeolje daglig for å få din nødvendige dose med omega 3 vitaminer. Omega 3 fettsyrer er også funnet i reker, men reker er mindre sunt, fordi de beiter av bunnen av havet, og har mye avfall i kroppen.

Nøtter og andre Foods

Omega 3 vitaminer kan også finnes i flere forskjellige typer nøtter som pinjekjerner, mandler, solsikkefrø, valnøtter og sesamfrø. Flax frø er også en velsmakende måte å få omega 3 fettsyrer i kostholdet ditt. Linfrøolje er også lastet med andre gunstige vitaminer. Andre matvarer som inneholder omega vitaminer inkluderer squash og egg.


Previous:nothing Next:best diabetiker dietter

Relaterte artikler


 • hva urter er godt å hjelpe slutte å røyke?
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
 • lønnesirup sitronsaft rens
 • seks uker vekttap plan
 • hvor mye vann bør en type 2 diabetes drink?
 • protein diett for diabetes
 • diett-vennlig mat
 • ernæringsmessige mål å senke høyt blodtrykk
 • ernæringsmessige informasjon for tørre kidneybønner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com