perfekte diett for blodtrykk

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-09-07
Blodtrykket er viktig fordi det samsvarer med hvile og aktiv hjerte priser og trykket av blod mot blodårene. Hvis en persons blodtrykk er for høyt, kan det forårsake helseproblemer som nyresvikt, hjerteinfarkt, hjerneslag og andre medisinske komplikasjoner. Problemer med blodtrykk skal overvåkes nøye, og en lege kan anbefale en endring i kostholdet til nivå blodtrykket

DASH Diet for High Blood Pressure

Den primære kosthold for blodtrykk kalles DASH, eller Fôr Approaches to Stop Hypertension, tilskrevet Dr. Thomas Moore, senior forfatter og regissør av DASH for helse, som har studert effekten av mat og inntak av salt på blodtrykket i over 20 år. The DASH kosthold er et fokusert spise plan som vurderer ulike sider ved ernæring, resulterer i en diett som er lav i natrium, mettet fett og kolesterol. The DASH kosthold er en næringsrik spising plan som fokuserer på blant annet matvarer fra ulike matvaregrupper, og legge daglig fysisk aktivitet å gjøre en sunn endring i blodtrykket.

Sodium Forbruk

The DASH kosthold grensene natrium inntak. Mange bruker for mye salt i kosten og kroppene deres er i stand til å behandle den, skaper en endring i blodtrykket. The DASH kosthold grenser natrium inntaket til mellom 1500 til 2300 mg per dag. Salt forekommer naturlig i mange matvarer som vi forbruker, men folk fortsetter å legge salt.

Næringsstoffer

Noen mennesker som lider av høyt blodtrykk har lavt mineral nivåer. Selv om det er fordeler med å ta kosttilskudd og vitaminer, er det viktig å spise næringsrikt mat for å senke blodtrykket. The DASH diett spising plan skisserer porsjoner og serverer størrelser, slik som fire til fem porsjoner med frukt og grønnsaker og to til tre porsjoner med magre kjøtt, fjørfe og fisk. Hele korn er anbefalt for å øke mengden av fiber i kosten. Ved å følge dietten og serverer størrelser, kommer det frem et mønster av næringsstoffer som inneholder protein, fiber, kalium, magnesium og kalsium.

Daglige porsjoner

daglige porsjoner og porsjonsstørrelser er tydelig beskrevet i DASH kosthold basert på kaloriinntaket (se lenke under referanser nedenfor). Etter maten og serverer retningslinjer hjelper folk som sliter med vekten holde seg innenfor de retningslinjene caloric mens de spiser et balansert kosthold med lite fett og kalorier.

Fiber

Fiber er ofte mangler i mattilbudet på jevnlig basis. The DASH kosthold anbefaler en høy mengde av frukt, grønnsaker, og fullkorn at alle inkluderer store mengder fiber. Fiberrik mat er ofte lavere i natrium, så DASH kosthold bør gjøre overgangen fra høy til lav natrium diett lett

Øvelse

The DASH kosthold gjør mer enn fokus på ernæring;. Det inkluderer også trening som en nødvendig del av en sunn livsstil. Dersom blodtrykket er forhøyet, er det viktig å snakke med legen din om å engasjere seg i daglig fysisk trening. En lege kan anbefale aktiviteter kan være aktuelle basert på blodtrykket og kunne overvåke deg å sørge for at det ikke er noen usunne endringer i blodtrykk. Tretti minutters trening hver dag pluss endring i kostholdet kan gjøre det mulig å holde deg ut av medisinering. Den viktigste delen av øvelsen er å jobbe det inn i en daglig rutine.


Previous:nothing Next:hvordan bli motivert til å spise riktig

Relaterte artikler


 • nyttig dietter for kolesterol
 • den beste måten å rense kolon
 • matvarer som bidrar til å øke vekten
 • ernæringsmessige mål å senke høyt blodtrykk
 • dietter kjendiser bruke til å gå ned i vekt raskt
 • hvordan å erstatte hele korn for et hjerte sunt kosthold
 • porsjonskontroll og fedme forebyggende for barn
 • risikoer og komplikasjoner fra en gastrisk bypass
 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
 • sunt kosthold og mosjon planer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com