protein daglig diett

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-09-05
Protein er en viktig del av sunn funksjon av kroppen din. Det utgjør 45 prosent av menneskekroppen og 20 prosent av muskelmasse. Det er nødvendig å holde et riktig nivå av protein i kosten. Protein fremmer helbredelse. Det øker også din energi og kan bidra til å forhindre sykdom

Aminosyrer

Aminosyrer er den grunnleggende enheten i protein. Det er 22 aminosyrer totalt. Fjorten av disse er laget i kroppen. Men åtte av dem er ikke og må forbrukes i kostholdet ditt. Disse åtte er kalles essensielle aminosyrer. Protein forbruk vil gi kroppen din de essensielle aminosyrene trengs for optimal helse.

Protein funksjoner

Protein er viktig å fremme sunn kropp funksjon. Det bidrar til å skape energi og redusere tretthet. Det bygger også og reparasjoner kroppsvev ved å gi aminosyrer. Det bidrar til kroppens evne til å motstå sykdom. I tillegg er det nødvendig i mekanismene for muskel sammentrekning, vannbalanse regulering og transport av næringsstoffer.

Typer protein i maten

Mange matvarer inneholder protein. Noen av disse matvarene består av komplette proteiner, som betyr at de inneholder alle de essensielle aminosyrene. Komplette proteiner finnes i kjøtt, fisk og meieriprodukter. Ufullstendig proteiner er de som inneholder noen av de essensielle aminosyrer, men ikke alle. For å få nytte av protein, må du spise disse med andre ufullstendige proteiner. De matvarer som inneholder disse protein typene er noen korn, grønnsaker, belgfrukter og frø eller nøtter. Spis fra minst to av disse fire gruppene i ett måltid for å dekke dine behov protein hvis du ikke også forbruker en komplett protein. Dette er spesielt viktig for vegetarianere og veganere.

Protein inntak anbefalinger

Det finnes ulike anbefalinger og meninger om hva som er en tilstrekkelig mengde protein inntak. En kilde er den amerikanske anbefalte dagsrasjon (RDA). Dette tyder på at protein bør være om lag 10 prosent til 15 prosent av kaloriinntaket. Protein inneholder 4 Kcal /g energi. Derfor, for å finne mengden protein kalorier i en food, ta protein beløpet som er oppført i gram og multiplisere det med fire. For eksempel, hvis det er 5 g protein oppført i en food, 20 kalorier fra at maten skal være protein. Det kan bli enda enklere bare å telle gram. RDA protein gram anbefalingen er basert på alder og kjønn. (Se Resources)

Samarbeid med medisinske leverandøren

Lær deg selv på dine ernæringsmessige behov. Du kan se positive endringer i energi-nivå og metning nivå bare ved å øke protein inntaket. Eller, kanskje du har for mye protein i kosten, noe som kan forårsake leddsmerter og galleblæren problemer, blant andre helseplager. Derfor må du huske å diskutere eventuelle endringer i livsstil med medisinsk hjelp leverandøren for å skreddersy kostholdet til dine individuelle behov.


Previous:nothing Next:den beste vitaminer for menn over 60

Relaterte artikler


 • hvordan å gå ned i vekt uten for mye trening
 • hvordan du oppretter et hjerte sunt kosthold
 • diett-vennlig mat
 • linfrø effekter
 • matvarer som redusere mage fett
 • høyt kolesterol behandling kosthold
 • do antidepressiva gjør du miste vekt?
 • hvordan du bruker Middelhavet diett for å bedre hjerte helse
 • hvordan bruke tomatsaus for hjertesykdommer
 • hvilke matvarer øker stoffskifte?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com