sunne dietter for personer med ms

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-09-01
Et fettfattig kosthold er svært nyttig for personer med multippel sklerose. Etter en godt balansert kosthold er et område hvor en person rammes av MS kan være i kontroll i forhold til uforutsigbare kronisk sykdom. Det er minst to spesifikke dietter for personer med multippel sklerose

Du trenger:.
Datamaskin med internettilgang
. næringsrik, godt avrundet måltider.
sunn snacks

The Best Bet Diet

De beste innsats kosthold regler for å kontrollere MS er å unngå melkeprodukter, gluten, belgfrukter og raffinert sukker som beskrevet i følgende:.

Dairy
Unngå alle animalske melker, Butters, oster og yoghurt. Erstatt med ris melk eller lav-fett kokosmelk.

Gluten
Unngå hvete, rug, havre og bygg. Disse korn kan erstattes i kostholdet med ris, mais, quinoa og andre korn og mel som er glutenfritt.

Belgfrukter
Unngå bønner, erter og linser, spesielt soya. Alle andre grønnsaker er tillatt.

Raffinert sukker
sukker bør unngås. Alternative søtningsmidler, honning, lønnesirup, frukt sukker og stevia er akseptable.

Swank MS Diet

Dr. Roy Swank oppdaget at en lav-fett kosthold, svært lav i mettet fett og flerumettede oljer, hjelper MS pasienter leve sunt og produktivt liv ved å følge følgende kosthold regler:

Meieri, Egg Korn
Alle melkeprodukter må være ikke-fett eller ikke inneholde mer enn 1 gram mettet fett per servering. Det hvite i egget inneholder ikke fett, derfor tre egg per uke er akseptabelt, men ikke mer enn én per servering. Hel-korn, brødvarer og frokostblandinger med minst mulig mettet fett som Cheerios, er Shredded Hvete, Wheaties, Andpusten Rice og Grape Nøtter også tillatt.

Pasta Rice
pasta og ris er tillatt, men fullkorn pasta foretrekkes.

Drikkevarer
Koffein øker nervøsitet, søvnløshet og hyppig vannlating. Drikker med koffein bør begrenses til maksimalt tre kopper daglig. Hvis en økning i symptomene oppstår, ikke forbruke koffein. Et glass vin eller en cocktail med kveldsmåltidet er tillatt.

Sauser
sennep, ketchup, relish, grill sauser, taco sauser, søte og sure sauser, er urter og krydder tillatt. Majones inneholder umettede fettsyrer.

Frukt Grønt
En rekke grønnsaker og fersk frukt oppfordres.

Fisk Kjøtt
Alle hvitt fisk og skalldyr er tillatt. Flådd, trimmet hvit kylling eller kalkun kjøtt er også akseptabelt.

Nuts Seeds
Nøtter og frø er gode kilder til naturlige oljer og essensielle fettsyrer som bidrar til å opprettholde et godt energinivå.

Snacks
Snack kjeks inneholder ingen fett, smør, margarin eller bearbeidede oljer er tillatt. Angel food cake ikke inneholder eggeplommer eller forkorte og kan brukes som et tiltalende dessert.

Mat for å unngå
Enhver eske eller hermetisk mat med prosessert olje, forkorting eller smør og over 1 gram av mettet fett per servering bør unngås. Behandlet kjøtt som bakken kalkun, kylling, og kjøttpålegg bør også unngås. I løpet av første året på diett, er rødt kjøtt ikke tillatt, inkludert svinekjøtt.

Supplements
Vitamintilskudd anbefales er en teskje tran, en flere vitamin med mineraler, 1000 milligram vitamin C og 400 IU vitamin E.


Previous:nothing Next:hjemmelagde godbiter for en kolesterol kosthold

Relaterte artikler


 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene ved edamame
 • den beste tiden for å ta whey protein pulver
 • mat som kurere halsbrann
 • Fordelene med å spise epler
 • høye protein dietter og vektøkning
 • hvordan å øke kli å bekjempe hjertesykdommer
 • hvor mye protien folk bør spise?
 • kan du miste vekt ved å kutte kalorier?
 • hvordan å unngå oppblåst mage
 • type 2 diabetes diett plan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com