sunne løsninger til å spise

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-09-02
Spise sunt og innlemme gode matvarer i kostholdet ditt er enklere enn du kanskje tror. Heller enn å hele tiden telle kalorier, eller være besatt med hver minste ting du putter i munnen, det er en enklere løsning for å spise sunt. Ved ganske enkelt å innlemme sunn, ernæring-pakket mat til din diett, kan du redusere risikoen for visse typer sykdommer, lever lenger og føler meg bedre

Du trenger:. .
Datamaskin med internettilgang
næringsrik, godt avrundet måltider.
sunn snacks.

Spis masse frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er en svært viktig del av ethvert sunt kosthold. De inneholder mye fiber, vitaminer og andre næringsstoffer som kroppen din trenger. Blant hva ekspertene sier er det sunneste frukt og grønnsaker er bær (for sine antioksidanter, lavt sukkerinnhold og høye fiber), "brassica" grønnsaker, som inkluderer brokkoli, kål, brussell rosenkål og grønnkål (pakket med ernæring og indoler, et element som kan bidra til å redusere risikoen for kreft), epler (som er høy i fiber og bor, som bygger bein, og fytokjemikalier, som kan hjelpe bekjempe sykdom), og løk, hvitløk og sjalottløk (som er kjent for sykdom-og kreft-bekjempelse egenskaper).

Spis helkorn

Hele korn er en annen stor kilde til fiber, og er svært viktig for fordøyelsen helse. De har også vist seg å bidra til å senke risikoen for slag, type-2 diabetes, hjertesykdommer, visse typer kreft og mer. Bytte fra hvitt brød til fullkorn brød er en enkel måte å inkorporere mer korn i kostholdet ditt. Vær sikker på at den ingrediensen etiketten leser "hel hvete" og ikke "beriket hvetemel," og unngå brød med høy-fruktose mais sirup. Havregryn, quinoa og brun ris er også gode kilder til hele korn.

Spis Proteiner

Lean proteiner er sunt for deg, fordi de bygger muskler og fart på stoffskiftet for å bekjempe fett. I tillegg, mange proteiner har sunt fett som omega-3-ere, og andre kraftige antioksidanter som laks og noen andre typer fisk. Nøtter er en annen kilde til protein og sunt fett, og til tross for deres fettinnhold, har de vist seg å redusere risikoen for hjertesykdom. Egg er en annen sunn kilde til protein, og plommen er full av næringsstoffer, de ser deres kolesterol, derimot, kan være lurt å fjerne den. Sist men absolutt ikke minst, bønner er en annen god kilde til protein som også er lastet med fiber.


Previous:nothing Next:fast food for diabetikere

Relaterte artikler


 • vektkontroll kirurgi
 • hjemmelagde godbiter for en kolesterol kosthold
 • matvarer som er svært høy i jern
 • acai berry piller kontra juice
 • fiber ernæring kosthold
 • hvilke matvarer øker stoffskifte?
 • hvordan gjøre hjerte-sunt kjøtt valg
 • hvordan bruke tomatsaus for hjertesykdommer
 • kosthold retningslinjer for hypoglykemi
 • linfrø effekter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com