super mat for lang levetid

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-09-10
Markedsførere ofte tout fordelene med eksotiske super mat som lover å rense kroppen for sykdommen og forlenge levetiden. Det de ikke sier er at mange super mat er lett tilgjengelig på matbutikken. Selv den beste dietten for levetid er en som inneholder et bredt utvalg av matvarer og næringsstoffer, flere dagligdagse matvarer skiller seg ut fra flokken for deres evne til å forebygge sykdom og forbedre helsen

bær

Bær inneholder mer antioksidanter per gram enn noen annen frisk frukt. Blåbær, bjørnebær, bringebær og tranebær er lastet med sammensetninger som kalles anthocyaniner, som ble vist i en 2005 University of Georgia studie for å redusere risikoen for tykktarmskreft. I tillegg til sin anti-kreft egenskaper, er blåbær få anerkjennelse for sin evne til å redusere kognitivt forfall hos eldre voksne. Fordeler er sett med kun 1 /2 kopp friske eller frosne blåbær hver dag.

Nuts

Nøtter er en god kilde til hjerte-sunt enumettet fett, som har vist seg å senke risikoen for hjerteinfarkt og slag. En 2009 studie utført ved Harvard School of Public Health fant at høyt inntak av nøtter og peanøttsmør signifikant reduserte risikoen for hjerte-og karsykdommer hos kvinner med type 2 diabetes. Sunn nøtter inneholder mandler, cashewnøtter, valnøtter, paranøtter og peanøtter.

Tomater

Tomater, som mange andre røde frukter, inneholder en antioksidant som kalles lykopen som har vært assosiert med en redusert risiko for flere typer kreft. Lykopen innholdet er høyere i tomater som er kokt, noe som gjør tomatsaus og hermetiske tomater et kjærkomment tillegg til en næringsrik diett. Legge til en sunn olje, som for eksempel olivenolje, øker opptaket av lykopen i tomat produkter. I tillegg til lykopen, tomater er også høy i vitamin C og A.

Fish

kalde vannet fisk inneholder generøse mengder omega-3 fettsyrer, en type fett som kan senke blodtrykket og redusere risikoen av hjertesykdom. Omega-3 er også en anti-inflammatorisk agent som kan lindre smerten forbundet med leddgikt og inflammatorisk tarmsykdom. To porsjoner fet fisk per uke sørger for at kroppen får nok av disse fettsyrene. Fisk høy i omega-3 inkluderer vill laks, makrell, sild, sardiner og storørret.

Broccoli

I følge en studie publisert i 1 august 2007, Journal of the National Cancer Institute, lavere forekomst av aggressiv prostatakreft ble funnet hos menn som jevnlig forbrukes cruciferous grønnsaker som brokkoli og blomkål. Det er antatt at fytokjemikalier i brokkoli, inkludert indol og Sulforafane, hold nøkkelen til sin anti-kreft egenskaper. For de som ikke liker smaken av brokkoli, brokkoli spirer er et sunt alternativ. Disse frøplanter av de modne brokkoli anlegget er også rike på fytokjemikalier og smaker godt i salater eller sandwicher.


Previous:nothing Next:ekstreme vekttap dietter

Relaterte artikler


 • hvordan du velger sunt hjerte varmt korn
 • linfrø effekter
 • ernæring for å forhindre håravfall
 • naturlig appetittdempende midler uten bivirkninger
 • risikoer og komplikasjoner fra en gastrisk bypass
 • nyttig dietter for kolesterol
 • micronutrition for vekttap kirurgi pasient
 • informasjon på lav fett diett
 • den beste vekttap patcher
 • matvarer som hjelper vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com