ting du kan spise på en hvete diett

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-09-07
Enten du gjør et bevisst valg for å unngå bearbeidet mat, eller du har blitt diagnostisert med gluten intoleranse eller cøliaki, er det flere restriksjoner til en hvete-fri diett. Mange matvarer er eliminert når du utelukker hvete. Hvete og gluten er i mange pakket mat. De er også i mange av krydder kan du sette på naturlig hvete-fri mat

Sikker Foods

De fleste ubehandlet eller lite bearbeidet mat som kjøtt, frukt, grønnsaker, melkeprodukter og egg generelt gluten og hvete-fri naturlig. En enkel tilnærming til innkjøp av mat, er å prøve en sunn tilnærming mot det du velger, jo færre trinnene maten tar fra gården til butikken, jo mindre sannsynlig er det å inneholde hvete. Bare vær sikker på at når du tilbereder maten du ikke uhell innføre hveten selv gjennom krydder.

Korn og stivelse

Personer med cøliaki er ikke bare begrenset til å gjerde inn hveten fra kostholdet, men også rug og bygg. Dette gjør finne korn og stivelsesholdige matvarer som er glutenfrie vanskelig. Ved hjelp av havregryn, korn, poteter og ris kan utvide den daglige måltider for å legge til karbohydrater. Flere frokostblanding selskapene merke sine produkter, også, slik at du kan unngå hvete i havre, mais eller ris korn.

Disponibel

Det finnes flere oppskrifter som bruker mindre utnyttet produkter slik Fava bønne mel, tapioca mel , potetstivelse eller rismel som en erstatning for hvetemel. Hvis du ikke ønsker å forberede substitusjon blander selv, produserer noen selskaper pakket mikser for glutenfrie pizzadeig, pannekaker, hvetemel og brød.

Ting å unngå

Hver gang du beveger deg fra den enkle matvarer som frukt eller kjøtt, må du lese ernæringsmessige fakta etiketten nøye. Mens noen selskaper spesifikt oppgi om de er glutenfrie, andre er ikke så gjennomsiktig. Oftere enn ikke, vil hvete gluten være lur i maten du ikke mistenker. Vær svært oppmerksom på chip, suppe, og frokostblanding midtgangen for elementer som hvete stivelse, mononatriumglutamat (MSG) og ulike maltwhisky.

Hvor Shop

Flere dagligvarebutikker tilbyr glutenfrie seksjoner i organiske aisles eller ved siden av som eks. Du kan også sjekke på helse-food butikker eller co-ops for glutenfrie matvarer. Flere elektroniske kilder kan bli funnet som tilbyr hvete-frie produkter, også.


Previous:nothing Next:den beste vekttap patcher

Relaterte artikler


 • fransk frites næringsverdi
 • seks uker vekttap plan
 • fiber ernæring kosthold
 • hva er formelen for beregning av vekttap?
 • havregryn vekttap diett
 • næringsstoffene i grønnsaker og frukt
 • hvor å miste vekt jobbe netter
 • cellulite kur av trening
 • protein daglig diett
 • hvordan presentere sunn mat til barn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com