aminosyrer og muskel vekst

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-10-25
Aminosyrer og muskelvekst er uløselig knyttet til hverandre. Uten en tilstrekkelig tilførsel av aminosyrer, kroppen din rett og slett ikke kan oppnå muskelvekst. I tillegg vil kroppen ikke selv være i stand til å opprettholde sin muskler uten en konstant tilførsel av aminosyrer. Læring hvorfor aminosyrer er så viktig og få en grunnleggende forståelse av ulike varianter av aminosyrer vil hjelpe deg i din søken til å bygge mer muskelmasse

Du trenger:
Din poeng kalkulator /finder

Hva er aminosyrer?

Aminosyrer er bokstavelig talt byggesteinene i protein forbindelser, og dermed for alle musklene i kroppen din. Aminosyrer kombinere ulike måter å danne ulike proteiner. Alle fortalt, er det 23 ulike aminosyrer.

Essential vs Non-Essential

Aminosyrer kan klassifiseres i to hovedgrupper, de ikke-essensielle og essensielle aminosyrer. Non-essensielle aminosyrer er de som kroppen kan produsere på egen hånd, eller syntetisere direkte fra andre aminosyrer. Essensielle aminosyrer er de som må oppgis av mat for å bli gjort tilgjengelig i kroppen din.

Amino Acid Supplements

I dag er det et bredt spekter av aminosyre kosttilskudd på markedet. Noen av de mest populære kosttilskudd er basert på aminosyrer som kreatin monohydrate, L-arginin og L-Glutamin. Kreatin er kjent for sine evner til å øke muskel størrelse og kapasitet. L-Arginin kan bidra til å stimulere utgivelsen av vekst hormon og bistår med muskel utvinning og L-Glutamine kan også stimulere veksthormon produksjon og er den mest rikelig funnet aminosyre i vår muskelvev.

Amino Acid Inntak

Amino syrer er konvertert av kroppen på forskjellige måter avhengig av når de blir gjort tilgjengelige. Etter en treningsøkt når kroppens muskelvev signaliserer behovet for utvinning, er aminosyrer direkte sendt til oppgaven, slik at post-workout måltid innen en time etter treningsøkten ending så livsviktig.

Total Protein Krav

Utenfor tilskudd, vil du vanligvis ikke kan plukke og velge amino acid inntak individuelt. Derfor må du se på det større bildet, hvor mye protein er nødvendig for muskelvekst. Akkurat som aminosyrer settes sammen til proteiner, de er gjort tilgjengelige i kroppen din ved å bryte ned av inntatt protein forbindelser. En generell retningslinje for muskelvekst er å spise ett gram protein per kilo kroppsvekt.


Previous:nothing Next:hva er matvarer som bedrer nyrefunksjonen

Relaterte artikler


 • å spise sunn mat på Taco Bell
 • hvorfor trenger vi sukker i blodet vårt?
 • hvordan å slutte å drikke pepsi, cola eller annen brus
 • mat som utløser vekttap
 • sunt kosthold og mosjon planer
 • matvarer som er svært høy i jern
 • fettfattig kontra low-carb diett
 • kilder av LDL kolesterol
 • lap band kosthold ideer
 • Fordelene med å spise epler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com