blodtype mat diett

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-10-23
Blodet typer mat diett, mer populært kjent som "Spis riktig for din type" diett, ble utviklet av Dr. Peter D'Adamo. Som navnet antyder, spiser en tilhenger av dietten visse matvarer, men avstår fra andre, basert på sine individuelle blodtype. Denne dietten er basert på D'Adamo's teori som skyldes genetisk arv, oppstår en kjemisk reaksjon mellom blodet og mat

Du trenger:.
Din poeng kalkulator /finder

. Beskrivelse

Ifølge D'Adamo, skjer en kjemisk reaksjon i blodet etter at maten er fortært på grunn av lektiner. Lektiner er proteiner som finnes i maten som påvirker blodet. Avhengig av hvilken type lektin, kan denne kjemiske reaksjonen være gunstig eller ugunstig for kroppen. Den "Spis riktig for din type" diett utgir seg for å gjenopprette kroppens naturlige genetiske rytme ved å sikre den enkelte bare spiser mat som gir positive kjemiske reaksjoner.

Foods er klassifisert i tre grupper: svært gunstig mat, tillatt mat og forbudt mat. Som navnene deres antyder, mat i svært gunstig kategorien fungere som medisin, mens matvarer i den forbudte matvarer kategorien opptre som en gift. Tillatte matvarer er nøytrale.

Type O

Type O's trives på animalske proteiner, alkalisk frukt som bær og plommer og intens fysisk trening. Må imidlertid Type O's sterkt begrense eller helt eliminere bruken av meieriprodukter og egg, spesielt hvis den enkelte er av afrikansk herkomst. Kål, sennep greener, blomkål og rosenkål må også unngås ved Type O er på grunn av Type O's tendens til å ha problemer med skjoldbruskkjertelen. Endelig, må korn, brød og belgfrukter begrenses i første omgang og i perioder med vekttap, da disse matvarer forårsake Type O's å få vekt. Men, kan korn, brød og belgfrukter bli spist i en begrenset mote med Type O langsiktige.

Type A

Type A's blomstre på en organisk vegetarisk kosthold med forsiktig trening. Derfor bør Type A er sterkt begrense eller eliminere kjøtt fra kostholdet og sterkt begrense forbruket av meieriprodukter. Grønnsaker bør være den viktigste kilden til mat i Type A diett, men poteter, søtpoteter, yams, bør kål, tomater og paprika unngås som lektiner i de matvarer er ikke kompatible med Type A blod. Syreholdige frukter som mango, papaya og appelsiner bør også unngås. Den perfekte Type A diett består av tofu, grønnsaker, belgfrukter og alkalisk frukt.

Type B

Type B's trives på en diett som er balansert og sunn med moderat trening. Dypvannsfisk, frukt, grønnsaker og meieriprodukter er det mest gunstig for Type B's. Må imidlertid kylling, skalldyr, nøtter, frø og tomater må strengt unngås som deres lektiner er ikke kompatible med Type B blod. Type B er bør også unngå mais, bokhvete, linser, peanøtter og sesamfrø i perioder med vekttap som disse matvarer forårsake Type B er å få vekt.

Type AB

Type AB's blomstre på det meste vegetarisk kosthold med beroligende trening. Like Type A's, bør tofu være en diett stift for Type AB's. Korn, særlig ris, frukt og grønnsaker bør utgjør størstedelen av Type AB kosthold med belgfrukter, nøtter og frø spises med måte og med varsomhet. I tillegg bør Type AB oss drikke varmt vann med saften fra en halv til en sitron hver morgen før du spiser.

Kritikk

Det Spis riktig for din type diett har blitt kritisert for mangelen på vitenskapelige studier og publisert bevis støtte det. Motstanderne generelt hevder ingen plausibel begrunnelse for kosthold finnes i det medisinske fellesskapet.


Previous:nothing Next:fordelene av å spise sunn mat

Relaterte artikler


 • den beste diabetes diett
 • tre måneder vekttap plan
 • hvordan finne merking av matvarer for hjertesykdom
 • hvordan du ned i vekt i 11 enkle trinn
 • ultrametabolism detox
 • Hvordan hjelper fiskeolje med vekttap?
 • den raskeste vekttap pille
 • hvordan å miste vekt i ansiktet
 • hvordan å velge sunn pizza pålegg
 • hvordan å redusere høyt kolesterol av hva du spiser
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com