diett plan for borderline diabetikere

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-10-22
Diagnosen borderline diabetes er en wake-up call å endre kostholdet. Det kan virke overveldende, men det er noen generelle prinsipper kan du huske på når du prøver å få følelsen av hvordan dette vil endre måten du spiser

Definisjon av Borderline Diabetes

Borderline diabetes er en noe kontroversiell idé, fordi noen leger ikke anser det som en nøyaktig beskrivelse av en reell medisinsk tilstand. Leger bruker ofte dette begrepet ved diagnostisering av mennesker som har et fastende blodsukker nivå på 100 til 125 mg /dL, og glukose lesning av mellom 140 og 199 mg /dL på to timers blodprøve delen av de fire-timers glukose toleranse test. The National Cholesterol Education Program fagfolk vil heller kalle denne tilstanden insulin resistens eller nedsatt glukosetoleranse, eller vil noen ganger kategoriserer det som type 2 diabetes, formen som vanligvis kontrolleres med en diabetiker diett alene, ikke medisiner. Uansett hva du kaller det, er den viktigste behandlingen en diett tilpasset kroppens behov.

Glykemisk indeks eller Food Exchange Lister?

Noen diabetikere bruke glykemisk indeks som en indikasjon på hvilken mat å spise. Glykemisk indeks måler effekten hver mat har på blodsukkeret og gir den en rating. Matvarer med høyere rating gjøre blodsukkeret går opp raskere og høyere enn matvarer med lavere rating. Problemet med denne indeksen er at matvarer lavt på glykemisk indeks er ikke nødvendigvis mer sunt, spesielt hvis de er høye i fett. Fett er ikke målt av glykemisk indeks. Et alternativ diabetes diett til dette systemet er å bruke Food Exchange Lister. Dette systemet kategoriserer matvarer som stivelse, frukt, kjøtt og fett, og lar deg bytte en mat i en gruppe for en annen mat i samme gruppe. Noen matvarer vil telle som en hel eller delvis servering i mer enn én gruppe.

Telle Karbohydrater

For de med noen form for diabetes, til de viktigste matvaregruppe ta hensyn til, er karbohydrater, eller stivelse. Enkle karbohydrater er mat med mye sukker, for eksempel kaker, kjeks og ikke-diett brus. Unngå disse så mye som mulig. Komplekse karbohydrater er brød og korn og er den type stivelse du bør se etter. Men er selv alle komplekse karbohydrater ikke skapt like. Vær oppmerksom på antall gram karbohydrater i hver av maten du spiser. Da må du gjøre litt matematikk. Ett gram karbohydrater inneholder fire kalorier. Ideelt sett bør kaloriene du får fra karbohydrater være 50 prosent av din totale daglige kalorier. Legg dem opp for å se hvordan du gjør, og hvis du trenger å justere den, se etter høy carb mat du kan fjerne eller erstatte noe annet.

Andre Mat grupper

Se dine andre matvaregrupper, også. Ett gram fett har ni kalorier. Du vil din totale fett kalorier å være mindre enn 30 prosent av din totale kalori. Ett gram protein er fire kalorier, og bør ikke være mer enn 10 til 20 prosent av det daglige totalt av kalorier. Din lege eller ernæringsfysiolog kan fortelle deg hvor mange totale kalorier du bør spise per dag, avhengig av alder, kroppsstørrelse, kjønn og aktivitetsnivå.

Andre Generelle tips

General sunne matvaner er enda viktigere for diabetikere enn den generelle befolkningen. Legene anbefaler at diabetikere spiser noen få timer. Pass på at du spiser en rekke forskjellige matvarer fra ulike matvaregrupper, og spredt ut matvaregrupper hele dagen. Ikke spis alt av proteinet i morgen og alle karbohydrater om natten, for eksempel. Kornprodukter og matvarer lite fett, kolesterol og natrium er gode valg, fordi de er høy i fiber, vitaminer og mineraler. Vær oppmerksom på porsjonsstørrelsen, vurdere å kjøpe en countertop skala for å veie maten, gir deg et objektivt mål på porsjonsstørrelsen.


Previous:nothing Next:kilder til linolensyre

Relaterte artikler


 • høye protein dietter og vektøkning
 • botemidler for lår cellulite
 • sunt kosthold regimer
 • den kardiale 3 dagers diett
 • fettfattig kontra low-carb diett
 • lønnesirup sitronsaft rens
 • hvor å miste vekt på en bærekraftig måte
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene ved edamame
 • hvordan komme alfa eller beta fett reseptorer miste fett
 • hvordan å øke vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com