ernæring i tidlig barndom

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-10-21
Mat og ernæring er sentralt i et barns vekst og utvikling. Når barn går uten nødvendige næringsstoffer, mangler kroppen immunitet og ikke kan reparere seg selv. God ernæring er også avgjørende for et barns kognitive utvikling. Basert på en rapport fra International Food Policy Research Institute, dårlig ernært barn ofte har en forsinkelse i motorisk og kognitiv utvikling, og er mer utsatt for kronisk sykdom

Kresne Eaters

Barn er ofte kresen eaters fra ett til fire år, noe som kan gjøre det vanskelig for en forelder å få barnet til å spise godt. Foreldre bør la barn utforske nye matvarer for å fremme riktig ernæring. Finne morsomme måter å tilberede mat kan bidra til en kresen eater overvinne sine nøle.

Foreldre som rollemodeller

Det er viktig å fungere som en rollemodell for riktig ernæring, ikke bare ved å spise en godt balansert kosthold, men også ved å tilby et variert utvalg av mat til et barn. Ved å spise det samme sunn mat som din sønn eller datter spiser, vil det gi en god modell av ernæring. Å gjøre sunn mat valg, for eksempel en frukt for snacks vil bidra til å forsterke god ernæring.

Måltidene Struktur

Ha en strukturert måltid med alle sitter ved bordet og ikke la et barn spille ved bordet. Måltidene kan bli en kaotisk tid, men å sørge for at barnet har bestemte regler å følge, og vet hva reglene er kan gjøre måltidene mindre stressende for alle. Reglene kan være uten tv og ingen reiser seg fra bordet under måltidet. Sitte ned sammen for måltider kan også redusere mengden av bearbeidet eller rask mat.

Involverer barn i næringsrik Choices

Ernæring i tidlig barndom kan ofte skape et positivt læringsmiljø mulighet for foreldre og barn. Dette kan gjøres ved å involvere dem på matbutikken, som også er en god arena for å lære barn hva frukt eller grønnsaker foreta gode valg, samt andre sunne matvarer. Det er viktig for en forelder å vite om ernæring, siden barn vil trolig spørre hvorfor. For noen kan bedre ernæring være så enkelt som å hjelpe dem deltar i valg av mat og tilberedning. Lage måltider en hands-on aktivitet, spesielt i tre til fire-åringer, kan gjøre dem mer interessert.

Bekymringer Over Kostnader

Hvis prisen på mat er et problem, det finnes programmer som bidrar til å minimere kostnadene av sunn mat for familier. Det er også mulig å redusere kostnadene for mat ved å velge matvarer som er i sesong eller frossen mat som ikke har noen tilsetningsstoffer, herunder sukker eller fargestoffer.

riktig mat

Ifølge United States Department of Agriculture, etter fylte to, barn trenger å spise en diett som består av hele korn, frukt, grønnsaker, magre proteiner, meieriprodukter som inneholder mye kalsium og noen oljer. Fett inntaket bør ikke begrenses før toårsalderen. Innen et barn blir fem, bør de være forbruker færre fettrik mat med fett inntak ikke overstiger 30 prosent av sitt daglige kaloriinntak. Det er viktig at foreldrene oppmuntrer barna til å spise høye jern matvarer, for eksempel magert rødt kjøtt og meieriprodukter, samt grønnsaker med vitamin C for å hjelpe jern absorpsjon.


Previous:nothing Next:forbedret leverfunksjon gjennom kosthold

Relaterte artikler


 • mat for nyre helse
 • en kaloriteller kosthold
 • sunne dietter for personer med ms
 • grunnen bison ernæringsmessige informasjon
 • kosthold for unclogging arterier
 • hvordan du gjør det eple cider eddik kosthold
 • gastrisk bypass pre-kirurgi kosthold
 • mat å spise for adrenal fatigue
 • best diabetiker dietter
 • hva slags mat er høyest i folsyre?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com