forbedret leverfunksjon gjennom kosthold

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-10-21
Leveren er det største interne organ, og en av de mest komplekse. Det hjelper oss absorbere næringsstoffer og vitaminer som A, hjelper D, E og K. Det også fjerne giftstoffer fra alkohol og medisiner, samt miljøgifter ervervet gjennom kosten vår. Leveren produserer også viktige proteiner, slik som den som hjelper våre blodet å koagulere. Leveren produserer også galle, som lagres i galleblæren. Galle hjelper på fordøyelsen og absorpsjon av fett. Det er viktig å ta vare på leveren din gjennom riktig ernæring.

Først, No More Toksiner

Siden leveren primære jobb er å fjerne giftstoffer, er det best å unngå matvarer som inneholder skadelige kjemikalier for ikke å sette en belastning på orgel. Når du tenker på en lever-sunt kosthold, tror naturlige matvarer. Prøv å unngå sprøytemidler, plantevernmidler, kunstige smaker og farger og kunstige konserveringsmidler. Kjøpe økologisk og lokal mat så mye som mulig, eller vaske produsere med en grønnsak vask hvis du ikke kan kjøpe økologisk. Kjøtt og meieriprodukter er viktigere å kjøpe økologisk da disse ikke kan vaskes. Kunstige søtstoffer bør unngås. Unngå overflødig alkohol for å støtte leveren din. Over-the-counter medisiner som paracetamol bør unngås også.

Fargerike Grønnsaker

Michael Pollan, forfatter av The altetende's Dilemma, spurte mange dietitians og ernæringsfysiologer for råd om den perfekte diett. Ingen kunne bli enige om hva som var viktig, men alle var enige om at vi trenger å konsumere mer grønne bladgrønnsaker. Ifølge Dr. Sandra Cabot, kjent som "Liver-Doctor," 30 til 40 prosent av dietten skal bestå av rå grønnsaker i alle farger: mørk grønne som grønnkål og spinat, oransje grønnsaker som gulrøtter og røde grønnsaker som for eksempel tomater.

God Fett og Protein

Din leveren trenger fett som linfrøolje og oljer som finnes i nøtter og frø som gresskarfrø, sesamfrø, mandler og solsikkefrø. Kaldt vann fisk som laks inneholder også oljer som er veldig sunt for leveren din. Butter fra gress-matet kuer og avocado hjelper leveren din også. Olivenolje og druekjerne oljer er svært sunt for leveren din, og inneholder omega-6 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer finnes i kaldt vann fisk. Kroppen din trenger en balanse av disse å holde seg frisk. Vanligvis, vi får nok omega-6 fettsyrer og behov for å supplere med omega-3 fettsyrer.

Leveren din også trenger protein for å holde seg frisk. Prøv å få protein fra fisk, nøtter, frø og bønner. Prøv å begrense andre typer protein, spesielt rødt kjøtt. Når du tilbereder, prøv å broil eller spise dem i supper. Unngå høye temperaturer metoder for å tilberede kjøtt, fordi dette kan føre til dannelse av skadelige kjemikalier, ifølge Sally Fallon, forfatter av Nourishing tradisjoner.


Previous:nothing Next:hvordan du gjør det eple cider eddik kosthold

Relaterte artikler


 • hvordan du kan redusere sjansene for hjerteinfarkt
 • breastfeeding vekttap plan
 • tips om bruk av ultratynne rask plan
 • Hva gjør tranebær juice?
 • hva slags mat inneholder isoflavoner?
 • MUFA diett plan
 • deilig diabetiker matlaging
 • den kardiale 3 dagers diett
 • hvordan ta resveratrol
 • rå mat diett mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com