glykemisk indeks diett mat

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-10-19
Personer som spiser mat med lav glykemisk indeks ofte opplever at de er i stand til å høste en mengde helsefordeler, inkludert å miste mer vekt enn de som følger et tradisjonelt kosthold. Spise lav glykemisk indeks matvarer bidrar også til å stabilisere blodsukkeret

Identification

Foods som har en lav glykemisk indeks (GI) er mat med karbohydrater som ikke spike blodsukker, men heller føre blodsukkeret til å stige langsomt. Disse matvarer er bedre for kroppen din, fordi de bidrar til å holde kroppens glukose nivå regulert.

Siden lav glykemisk mat er trygg, til lav glykemisk indeks spising plan kan bekjempe epidemien av overvektige barn når introdusert i en familie spise plan. En annen fordel av glykemisk indeks er at disse matvarene kan hjelpe folk til å føle fornøyd lenger, reduserer behovet for snacks.

Funksjoner

Det er lett å se om en food har lav GI bare ved å gjøre en enkel test. Plasser en liten bit av mat i munnen, hvis etter et minutt maten fortsatt er nesten intakt, har maten en lav GI. Matvarer med høy GI vil begynne å bryte ned nesten umiddelbart på grunn av syrenivået i munnen.

Beans

En god kilde til protein med lav glykemisk indeks nivåer er bønner. I boken "The New Glucose Revolution Lav GI Spise Made Easy," Dr. Jennie Brand-Miller har oppført flere bønner som hverdagsmat. Dette betyr at de kan spises med regularitet. Disse bønner er:. Svarte bønner, hvite bønner, kikerter, marineblå bønner, grønne linser, soya bønner, gule erter og mungbønner

Meieri

Dairy mat som helhet er ikke hver dag mat, men det er noen meieriprodukter som fortsatt er tillatt. Én prosent melk, 2 prosent melk, skummet og soya melk er ok. Fettfattig yoghurt er også tillatt.

Fruit

Frukt som vannmelon og bananer skal bare spises med måte, fordi de har en høyere glykemisk indeks. Imidlertid kan epler, aprikoser, kirsebær, avokado, mango, papaya, ananas, honningmelon, appelsiner, jordbær og bringebær alle nytes så lav glykemisk mat.

Grønnsaker

Det er mange vegetabilske valg når du velger lav glykemisk indeks matvarer. Velg grønne grønnsaker som asparges, artisjokker, rosenkål, grønne bønner, brokkoli, erter, salat, spinat, squash, kål og purre. Andre lav GI grønnsaker er løk, aubergine, blomkål, sopp, reddiker, mais, squash og gulrøtter. Det er best å unngå poteter fordi de har en høyere glykemisk indeks enn andre alternativer.


Previous:nothing Next:negative calorie diett informasjon

Relaterte artikler


 • muskel bygging diett plan
 • porsjonskontroll og fedme forebyggende for barn
 • den beste svangerskapsdiabetes måltid plan
 • mat som øker stoffskiftet
 • omega 3 vitamin informasjon
 • gastrisk bypass pre-kirurgi kosthold
 • hvordan sonen kosthold
 • super mat diett plan
 • grønn te diett for vekttap
 • hvordan du får kalsium på et vegetarisk kosthold uten meieriprodukter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com