hjerte smart kosthold planer

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-10-27
Hvis du ønsker å beskytte deg mot hjertesykdom, vil du kanskje endre matvaner. The Mayo Clinic og American Heart Association insisterer på en hjerte-smart kosthold plan trenger ikke å ta drastiske endringer for å hjelpe helsen din. Faktisk kaller hjertet foreningen sitt hjerte sunn spising plan en "ingen kjepphest" diett

Cut Din Kolesterol og usunt fett.

The Mayo Clinic sier begrense mengden mettet og trans fett i kosten er det viktigste steget i et hjerte-smart kosthold plan fordi det vil hjelpe deg å senke kolesterolet. Høyt kolesterol kan øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

For å kutte ned, det Heart Association og Mayo Clinic foreslår at du plukker fett-fri, en-prosent fett og lowfat meieriprodukter. De sier at du bør unngå smør, smult og fløte sauser.

stedet, ekspertene sier at du kan bruke olivenolje, rapsolje og margarin merket "trans fett-fri" eller kolesterolsenkende margarin.

Prøv Fisk

The Heart Association sier at du bør spise fisk minst to ganger i uken. Ikke bare er det et alternativ til høyere fett kjøtt, men visse typer fisk, som laks og sild, inneholder omega-3 fettsyrer. The Mayo Clinic sier omega-3 fettsyrer kan senke blod fettstoffer som kalles triglyserider og kan redusere risikoen for plutselig hjertedød.

The Mayo Clinic sier også for et hjerte-smart kosthold, bør du velge mager kutt av kjøtt og skinn kyllingbryst snarere enn stekt kylling. Klinikken anbefaler også bønner, erter, linser og soya som alternativ til høy-fett kjøtt.

Spis deg frukt og grønnsaker

The American Heart Association og Mayo Clinic anbefaler masse frukt og grønnsaker fordi de er høye i vitaminer og fiber, og lite kalorier.

Klinikken sier at du bør velge oppskrifter som en grønnsak stir-fry, der grønnsaker er en stor del av måltidet. En annen anbefaling er å holde kutte grønnsaker og en skål med frukt hendig for snacking.

Pick helkorn

Hele korn kan også være en kilde til fiber, samt vitaminer og mineraler. The Mayo Clinic sier at du bør velge brød og pasta laget med 100 prosent hele korn i stedet for raffinert hvitt mel. Til frokost, plukke fiberrikt korn i stedet for sukkerholdige frokostblandinger og bakevarer.

Legg linfrø til ditt hjerte-smart kosthold ved sprinkling den på yoghurt eller frokostblanding. Disse små brune frø er høy i fiber og omega-3 fettsyrer.

Cut The Salt

The American Heart Association sier at du bør spise mindre enn 2300 mg natrium per dag, eller om en ts. Foruten unngå salt shaker, ekspertene sier at du bør unngå høy salt mat som litt hermetisk supper, lunsj kjøtt, pølser og frosne middager.

Cut The Sugar

The Heart Association sier at du bør også kutte tilbake på mat-og drikkevarer med tilsatt sukker. Den kalorier for sukkerholdige drikker kan virkelig legge opp, og du må unngå søtstoffer de inneholder, som sukrose, glukose, fruktose, maltose, glukose og høy-fruktose mais sirup.

The Mayo Clinic råder at, hvis du skal kjøpe frossen frukt, sørg for at den ikke har mye tilsatt sukker, og kjøpe frukt som er hermetisert i juice eller vann i stedet for tunge sirup.

Samlet

Begge gruppene si del kontroll er en viktig del av en hjerte-smart kosthold plan, fordi kontrollerende deler vil hjelpe deg å holde på en sunn vekt. Du kan ha sporadiske avlat, men ikke gjøre dem til en vane.


Previous:nothing Next:roer kosthold

Relaterte artikler


 • Slik finner phentermine
 • mat som inneholder ølgjær
 • leveren rengjøring kosthold
 • hvordan å øke vekttap
 • hvordan å bryte vanen pop
 • muskel bygging diett plan
 • vegetabilsk kosthold
 • hvor å miste vekt raskt med en frukt smoothie kosthold
 • informasjon på lav fett diett
 • diett planer for multippel sklerose
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com