hva er de mest populære dietter?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-10-29
Med en ny diett som skapes tilsynelatende hver dag, er det interessant å vite hvilke som får mest oppmerksomhet. Nettstedet Medical News Today har laget en liste over de åtte mest populære dietter, basert på antall artikler som genereres på hver enkelt, deres generelle popularitet og mengden av feedback området har mottatt på hver av dem

trenger du. :
Din poeng kalkulator /finder.

Hensynet

The Medical News Today nettside gjør staten ikke hvor generelle populariteten ble bestemt å lage sin liste. Merk: Atkins og South Beach og vegetar /vegan oppføringer har blitt komprimert i denne artikkelen om plassen grunner på grunn av likheten deres

Atkins /South Beach

Dr. . Robert C. Atkins laget denne dietten i 1972. I det, er dieters oppfordres til å begrense karbohydrater i et forsøk på å kontrollere insulin nivåer. De mer raffinerte karbohydrater forbrukes, jo høyere insulin stiger, og jo mer energi vil lagres i kroppen som fett. I de innledende fasene av dietten, er karbohydrater svært begrenset i favør av protein.

The South Beach Diet ble publisert av Dr. Arthur Agatston og Ernæringsfysiolog Marie Almon i 2003. Det ligner på Atkins Diet i at karbohydrater er begrenset til å regulere insulin nivåer. Men, gjør South Beach dietten ikke begrense ikke-stivelsesholdige grønnsaker som Atkins gjør og programmet er sett på som mer fleksible når det gjelder valg av mat enn Atkins.

Zone

The Zone Diet ble skapt av Dr. Barry Sears i 1995. Det ligner på Atkins diett i at karbohydrater er begrenset. Men i Zone dietten, er dieters instruert til å balansere sine matinntak i forholdet 40 prosent karbohydrater, 30 prosent protein og 30 prosent fett (med unntak av mettet fett). Ingen matvarer er forbudt, men de høye i glysin (for eksempel søtstoffer) eller mettet fett er motløs.

Vegetarianere og veganere dietter

Vegetarianere og veganere ikke spiser animalske produkter (selv om noen vegetarianere spiser egg, melkeprodukter og honning ). Medical News Today bemerker at veganism er mer en filosofi enn en diett: Veganere avstår for helse, miljø og etiske grunner. De som avstår fra animalske produkter generelt har en lavere kroppsvekt, lider færre sykdommer og har lengre levealder enn andre.

Weight Watchers

Weight Watchers ble grunnlagt i 1963 av New York husmor Jeanne Nidetch for å danne en vekttap støttenettverk. I dag er det et verdensomspennende selskap med støtte som tilbys gjennom ukentlige møter, nettsteder og mange produkter som bøker og frosne matvarer. Et medlem fuger og avgjør et mål basert på vekt og body mass index (BMI). Alle matvarer er tildelt en poengverdi, og medlemmet er lov til å spise hva hun ønsker forutsatt at hun ikke overstiger et daglig poeng nivå.

Raw Food

En rå mat diett er en der minst 75 prosent av matvarer anlegg basert og ikke-behandlet. Rå foodists kan være rå vegetarianere (kun egg, meieriprodukter og plante-baserte matvarer), rå veganere (ingen animalske produkter), rå altetende (både plante-og animalske matvarer) eller rå rovdyr (kjøttprodukter spises bare rå).

Middelhavet Diet

Denne dietten etterligner matvarer spises av folk i Sør-Europa: plantebasert mat, bønner, nøtter, korn, frø, olivenolje, fersk frukt, ost, yoghurt, fisk, fjærkre, små mengder rødt kjøtt og vin. Om lag 25 til 35 prosent av dietten kommer fra fett med ikke mer enn åtte prosent av totale kalori inntaket fra mettet fett.


Previous:nothing Next:medisinsk tilsyn vekttap

Relaterte artikler


 • hvordan å lage mat lav natrium måltider
 • urinsyre: matvarer for å unngå
 • metabolske kosthold typer
 • sunt kosthold regimer
 • kilder til linolensyre
 • kokosolje og vekttap
 • om grønn te vekttap
 • ideell vekt for kvinner 60 år og over
 • hvordan du kan redusere sjansene for hjerteinfarkt
 • diett plan for diabetes pasienter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com