hva er matvarer som bedrer nyrefunksjonen

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-10-25
Nyrene er et sett med viktige organer som har en betydelig innvirkning på de samlede heia. Nyrene er ansvarlig for å fjerne avfall fra kroppen og spiller en viktig rolle i blodtrykk og hormon funksjoner. Du kan fremme nyre helse ved å unngå høye nivåer av natrium, kalium og proteiner i kosten. I stedet bør velge matvarer som gir de samme fordelene uten noen av elementene som er dårlig for nyrene

Du trenger:. .
Poengene kalkulator /finder

Vann

Nesten alle kan dra nytte av en økning vanninntaket. Drikker mye vann forhindrer dehydrering og hjelpemidler nyrene i å filtrere blodet. Nyrene trenger vann for å produsere urin. Uten det, danner avfallet solid nyrestein som er smertefulle å passere gjennom urinrøret ditt. Å drikke vann hindrer også urinveisinfeksjoner. Det er et velkjent faktum når urinveisinfeksjoner forverres, kan de utvikle seg til nyre infeksjoner som kan kreve sykehusinnleggelse og forårsake irreversible skader på nyrene dine.

Sodium Bytter

Hvis kosten inneholder mye salt, dere er i faresonen for høyt blodtrykk, hjertesykdom og nyresykdom. Hvis du ønsker å holde nyrene friske, holde seg borte fra høy-natrium matvarer. Du kan redusere natrium inntaket med så mye som 30 prosent bare ved å ikke legge salt på bordet. Noen slår til salterstatninger å forbedre sin nyre helse. Hvis du bruker en natrium erstatning, unngår en med kalium som ingrediens. Forhøyede nivåer av kalium kan være skadelig for nyrene helse.

Rice

Du bør også unngå å kalium for riktig nyrefunksjonen. Din nerver og muskler trenger kalium å jobbe, men høye nivåer av kalium kan svekke musklene dine. Nyrene fjerner overflødig kalium fra blodet når de fungerer som de skal. Hvis du har for mye kalium i blodet, vil nyrene bli tvunget til å jobbe hardere for å fjerne det. En av de mest allsidige matvarer som også er lavt i kalium er ris. Ved å erstatte ris for poteter, kan du redusere kalium inntak og fremme sunn nyrefunksjonen.

Soy Melk og ost

Din bein trenger mineralet fosfor til å holde seg sterk. Sunn nyrene vil holde nivåer av fosfor i blodet blir for høyt og får uheldige effekter på helsen din. For mye fosfor kan være mer enn nyrene kan håndtere og føre til nyresvikt. Dette fører til at nivået av fosfor i blodet til å fortsette å stige, noe som gjør beina dine svake og sprø. Meieriprodukter inneholder mye fosfor. Erstatte melk og ost for versjoner laget med soya vil sterkt redusere fosfor inntak og kan øke din generelle nyre helse.

Grønnsaker

Som protein metaboliseres, er avfallet produktet urea produsert. Nyrene fjerne urea fra kroppen. Protein er nødvendig del av kostholdet ditt, men for mye protein kan overtax nyrene. En av måtene å øke nyre helse er å kutte ned på protein. Du kan bytte ut store mengder proteiner i kosten med grønnsaker. To eller tre ganger i uken, prøve å gjøre grønnsaker den viktigste komponenten i måltidet i stedet for kjøtt. Vegetariske alternativer vil arbeide underverk for din nyre helse. For eksempel kan du erstatte en bit av pepperoni pizza for veggis pizza.


Previous:nothing Next:hvilke matvarer som syre eller alkaliske i magen?

Relaterte artikler


 • en diett for å redusere magen
 • den beste tiden for å ta whey protein pulver
 • hvor å miste vekt jobbe netter
 • sunn og naturlig sukker erstatter
 • hva må en food etikett liste
 • høye protein dietter og vektøkning
 • hvordan du gjør det eple cider eddik kosthold
 • mat å spise for adrenal fatigue
 • super mat for lang levetid
 • spesielle dietter for en mage reduksjon
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com