hva reiser triglyseridnivåer?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-09
Triglyserider er blod lipid komponenter som kan syntetiseres fra maten du spiser. Men det er en grense for hvor mye av triglyserider som kroppen kan lagre og noe i overkant kan skade deg.
Flere faktorer, inkludert helse status og vaner, påvirke triglyseridnivåer. Høyere nivåer av triglyserider er forbundet med unormal kropp forhold og kan variere i hvert enkelt

Definisjon

De triglyserider er overflødig fett som lagres i spesialiserte celler rom kalt adipocytter. Disse lagres fett er så brukt i produksjon av energi, når cellene mangler glukose.

Betydning

På normale nivåer, triglyserider bidrar til god helse ved å fungere i viktige cellulære prosesser som ATP generasjonen, som er den foretrukne energien kilde til muskel og hjerneceller.
Men, en av risikofaktorer for hjerte-og karsykdommer, ifølge US Department of Health and Human Services, ". . . er et triglyserid nivå på 150 mg /dL eller høyere . . . "
Det er viktig å være klar over dine triglyceride nivå og de faktorer som kan påvirke det. For eksempel, hvis din triglyserid nivå er 155 mg /dL og din familie har en medisinsk historie med overvekt, bør du søke en kostholdsekspert hjelp til å planlegge en fettfattig diett for å kontrollere triglyserid nivå.

Fysiologiske Aktiviteter

fysiologiske aktiviteter er de tingene du utfører daglig, for eksempel bilkjøring, trening og turgåing. Disse aktiviteter krever energi og dermed påvirke triglyseridnivåer. For eksempel, hvis jobben din krever sitter foran datamaskinen i åtte timer i strekk, er du utsatt forhøyet triglyserid nivå på grunn av lav fysisk aktivitet.
Vaner er også en del av fysiologiske aktiviteter; dårlige vaner som røyking bidrar til forhøyede nivåer av triglyserider

inntak

Kosthold er kanskje den mest åpenbare medvirkende faktor i triglyseridnivåer. . Den overdrevent inntak av sukker og stivelse eller kalori mat høyner direkte triglyserider. Tilsvarende, mat høy i kolesterol og mettet fett, som smør og oljer, heve triglyseridnivåer.
alkohol inntak, som nevnt i et nyhetsbrev fra Harvard Women's Health Watch, øker betydelig triglyserid nivået selv når konsumert i små mengder.

Helse faktorer

Helse forholdene kan øke eller redusere triglyseridnivåer. Nyre sykdommer og fedme er blant de vanligste tilstander som øker triglyserider.
Visse medisiner, ifølge healthwise Information, ". . . kan også øke triglyserider. Disse legemidlene omfatter tamoxifen, steroider, beta-blokkere, diuretika, østrogen og p-piller. "


Previous:nothing Next:normal kroppsvekt for kvinner

Relaterte artikler


 • hvordan å rydde opp dine drikkevaner
 • den beste dietten for cluster hodepine
 • kosthold for en diabetiker pasient
 • hvordan du får et sunnere hjerte med et glass rødvin daglig
 • hvordan du kan redusere kolesterolet med peanøttsmør
 • måter å få en flat mage
 • hjelp med å miste vekt
 • thermogenics og vekttap
 • meksikansk mat for diabetikere
 • naturlig appetitt suppressant kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com