hva slags mat gir deg energi og bedre humør?

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-10-07
Kroppen trenger drivstoff for å fungere skikkelig. Holde vår energi nivåer opp og vår stemninger balansert er to viktige funksjoner som blir hjulpet av riktig næring valgene. Going uten å spise ernæringsmessige matvarer som hjelper til å opprettholde normale blod sukker nivåer kan tappe energien vår raskt og kan føre til humørsvingninger

Spis Ofte

For å opprettholde et normalt blodsukker, er det best å spise små mengder sunn mat med få timers mellomrom, i stedet for store mengder to til tre ganger om dagen. Denne praksisen vil bidra til å opprettholde muskelmasse, så vel som brenner kalorier raskere enn fettvev du utvikler av overspising. Kjører på tomt er ikke en god idé fordi det kan utløse et begjær for bearbeidet søtsaker, fett og salt mat. Prøv å bære sunne snacks med deg overalt, som lav fett ost og hele korn kjeks, fettfattig yoghurt eller en frukt.

Fuel Up

Proteiner, komplekse karbohydrater og fett i sunne maten energi kroppen din. Karbohydrater konvertere raskt til glukose, og spise et lett måltid før trening kan gi deg en rask boost. Hvis du vil at energi til siste, kombinere protein med karbohydrater for å bremse den energien absorpsjonshastigheten. Små mengder sunt fett kan innarbeides, noe som vil gjøre for de mest effektive drivstoff-matpakken.

Sunn Kombinasjoner

Kombiner komplekse karbohydrater, slik som grønnsaker, belgfrukter eller brun ris, med lav-fett proteiner, som fjærfe, fisk, tofu eller egg. Et lite måltid av fisk med grønnsaker og brun ris er et sunt valg for å øke energi og balansere humøret. Ta også med mat rik på løselig fiber som bistår i å bremse ned opptaket av sukker i blodet ditt. Havre, brun ris, bygg og belgfrukter er rike på fiber. Frukt og grønnsaker, som epler, appelsiner, jordbær, søte poteter og gulrøtter er også løselig fiber kraftstasjoner.

Viktig Tillegg

Omega-3 fettsyrer, som de finner i laks, sardiner, malt linfrø og valnøtter er tenkt å muligens være humør enhancers. Vitamin B12 og folsyre er knyttet til å balansere stemninger fordi noen tror at de hjelper kroppen til å lage serotonin. Og vitamin D ser ut til å øke serotonin nivået også. For ytterligere informasjon om mat som inneholder disse næringsstoffene, se Resources.

Mer Best Picks

De beste energigivende og humør øker matvarer er de rike på komplekse karbohydrater, protein, fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Spis noen av følgende matvarer, slik som blåbær, cantaloupe, mango og sitrus frukt med fullkorn toast og et egg. Spinat, paprika og tomat ville gjøre en flavorful salat, servert med litt lav-fett ost på toppen. En soyabønner Patty på en hel korn bun kan være en annen lite måltid. For en sunn, bærbar snack, holde en liten servering av nøtter i skrivebordet.


Previous:nothing Next:hvordan ta cardispan tabletter?

Relaterte artikler


 • hva er grunnen flaxseed godt for?
 • farene ved å være undervektig
 • hvordan å øke bevisstheten om kvinners hjertesykdom
 • mat for raskt vekttap
 • informasjon på lav fett diett
 • hvordan å rydde opp dine drikkevaner
 • tips om bruk av ultratynne rask plan
 • hvordan å gå ned i vekt uten slanking igjen
 • kosthold for barn med acid reflux
 • induksjonsfasen av lav carb diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com