hva som skjer etter fedme kirurgi?

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-10-08

Når du våkner

Du vil tilbringe en til tre dager på sykehuset etter at fedme kirurgi. Å gi magen tid til å helbrede, vil du ha noe å spise for de første dagene. Kompresjon plagg på bena vil bidra til å forhindre blodpropp fra forming. Du vil begynne å bevege seg rundt operasjonsdagen, først sitter på siden av sengen, og deretter går videre til en stol. Ved den andre dagen vil du bli gå hallene, et viktig skritt i å forebygge blodpropp og lungebetennelse. Smerter medisin, ofte selv administrert med en PCA enhet, vil bidra til å holde deg komfortabel.

Lære å spise

Etter de første par dagene, vil du begynne en progressiv diett som spenner over ni til 12 uker. Væsker er innført først, som buljong, juice, melk og anstrengt supper. Den flytende fasen er den korteste, varer bare to-tre dager for de fleste pasienter.

Når væsker er er godt tolerert, most mat introdusert. De fleste alt kan bli most, så lenge resultatet ikke har noen distinkt stykker. Potetmos og glatt baby mat, for eksempel bananer, er populære valg på dette stadiet. Most mat brukes vanligvis i tre til fire uker.

Den myke mat fasen er den lengste, på et gjennomsnitt på åtte uker. Kokte grønnsaker, hermetisk frukt, og finmalte kjøtt kan spises på denne tiden. Hvis du opplever ingen problemer med myk mat etter ca tre måneder, vil legen din kan du begynne å spise faste stoffer. Ikke rush denne prosessen;. Tillate kroppen din tid til å gro tilstrekkelig

Det er svært viktig å huske på når du begynner tørrstoff å spise sakte og tygge hver bit helt, effektivt mosing maten som du spiser. Hvis dette ikke gjøres kan føre til ubehagelig blokkeringer, smerter, og oppkast. Spise 5-6 små måltider i stedet for tre større funn er bedre for de fleste individer som har hatt fedme kirurgi. Du må lære din egen personlige maten grenser. (1,2 Ref, personlig erfaring)

psykologiske endringer

De fleste som gjennomgår fedme kirurgi har vært overvektig for en betydelig del av deres liv. Lære å spise små porsjoner, mens andre spiser normal mat og å leve i en mindre kropp er ganske en justering. Balansering det, derimot, er å kjøpe mindre klær størrelser og tiltrekke komplimenter på vekttap, som fremmer selvtillit. En forbedret syn på livet, forbedret evne til å forholde seg til andre, og en bedre total følelse av velvære er ofte rapporteres som pounds smelte bort.

Det kan være lurt å delta på fedme-kirurgi støtte- gruppemøter eller å delta i online-støtte grupper. Dele følelsene dine med andre som har hatt samme erfaring vil hjelpe deg å gjenkjenne deg er ikke alene. Søker profesjonell rådgivning hvis du fortsetter å oppleve problemer med å tilpasse seg din vekttap.


Previous:nothing Next:tips for anslått vekttap

Relaterte artikler


 • hvordan du skal gå vegansk trygt
 • naturlige måter å øke hastigheten på stoffskiftet
 • sunne løsninger til å spise
 • hvor mye vann bør en type 2 diabetes drink?
 • farene ved å være undervektig
 • hvordan du bruker sassy vann å gå ned i vekt
 • 10 tips for å miste buk fett
 • kosthold for prostata kreft behandling
 • kosthold mat til lavere kolesterol
 • kilder av LDL kolesterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com