hvilke matvarer som syre eller alkaliske i magen?

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-10-24
Husker du de strimler på high school som ble dyppet i kjemikalier og slått farger avhengig av surhet eller alkalitet? Foods er sagt å gjøre det samme: hva slags mat er spist bestemme kroppens nivå av syre og alkalitet. Målet av å konsumere syre og alkaliske mat er å stabilisere kroppens pH-nivå

Du trenger:.
Din poeng kalkulator /finder

Alkaline Foods

For å utbedre en pH ubalanse, spise mer basisk mat. Mange syre /alkaliske diagrammer nå samme konsensus: er et bredt utvalg av frukt alkalisk. Bær, meloner, epler og sitrus selv anses alkalisk. Noen proteiner er alkalisk i tillegg: nøtter, tofu og tempeh er noen. Alle grønnsaker og grønne greener (med unntak eller mais, oliven, squash og linser) er alkalisk.

Acid Foods

Mest alle animalske proteiner er målt sure, men noen stridigheter betreffer egg og kylling. Meieriprodukter er surt, med unntak for visse produkter som inneholder probiotika (eller "vennlige" bakterier som hjelper fordøyelsen). Eksempler på probiotiske meieriprodukter er yoghurt og kefir. Ellers, meieriprodukter som smør, ost og iskrem er syredannende. Alle korn fra quinoa til makaroni til havregryn er sure. Det samme gjelder for belgfrukter og bønner som kikerter, soyabønner og ris melk. Fett fra oljer, alkohol, kaffe og søtstoffer er syredannende.

En sunn pH Level

Hvor som helst mellom 7,32 og 7,42 er en sunn pH-nivå. Alt over 7,42 er alkalisk og alt under 7. 32 er surt. Christopher Vasey og John Graham forseggjort i boken sin, "The Acid-Alkaline Diet," at det å holde kroppen i balanse fremmer vedvarende vitamin og mineral nivåer, et sunt fordøyelsessystem og stabilt humør.

En pH ubalanse

Hvis kroppen er mettet med mat som er enten for surt eller for alkalisk, oppstår det en ubalanse. En ubalanse kan resultere i en lavere immunsystem, mineral uttømming og humørsvingninger. Felicia Drury Kliment, forfatter av "The Acid Alkaline Balance Diet," forklarer i detalj hvordan sure matvarer kan føre bein tap, muskelsvinn, og kalsium og magnesium mangler. De fleste dietter, som er høy i kjøtt og bearbeidet mat, er for sure. Som sådan, de fleste mennesker strever for å basisk kroppen.

Slik Mål kroppens pH nivå

I motsetning til i high school hvor grunnleggende teststrimler mett, spesielle teststrimler må brukes. Teknisk sett kan grunnleggende strimler brukes, men vil ikke gi resultater med nok spesifisitet. Specialized testing strimler kan bli funnet på spesialitet butikker som Whole Foods eller kan kjøpes på nettet (se Ressurser).

Hensyn

Det kan se ut som "søppel mat" og usunne elementer er sure, husk at nøkkelen er å balansere syre og alkaliske. Derfor er eliminering av all syre-forming matvarer ikke nødvendig eller ønskelig. Målet med syre-alkalisk kosthold er å spise mer frukt og grønnsaker, en ordtaket vanlig i ernæring, uavhengig av spesiell diett.


Previous:nothing Next:hvor mye karbohydrater, fett og protein bør du spise daglig for å gå ned i vekt?

Relaterte artikler


 • hvor mange kalorier bør vi spise?
 • alli diett mat
 • historien om vitaminer
 • MUFA diett plan
 • hvordan du miste vekt raskt ved å unngå hvete
 • hvordan hCG hormonet brukes til vekttap
 • fransk frites næringsverdi
 • diett-vennlig mat
 • lavt protein lav-fett og lavt kolesterol dietter
 • hvordan du får kalsium på et vegetarisk kosthold uten meieriprodukter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com