hvor mange kalorier er i 1 pund?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-26
Hvis du prøver å miste eller få vekt, er det spesielt viktig at du forstår hvordan kroppen din forbrenner kalorier. Det er 3500 kalorier i ett pund. Hvis målet ditt er vekttap, betyr dette at du må fjerne 3500 kalorier for å miste ett pund. Den mest effektive måten å gå ned i vekt er gjennom et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Alle kan vedta et sunt kosthold og gå ned i vekt. Men først må du være i stand til å gjenkjenne hva som utgjør et sunt kosthold

Kalorier

Den gjennomsnittlige person forbrenner ca 2000 kalorier om dagen. Avhengig av din vekt, alder, kjønn og aktivitetsnivå, kan dette antallet varierer med opp til 500 kalorier. Kroppen forbrenner kalorier, basert på basal metabolic rate (BMR), den termisk effekt av mat og ditt aktivitetsnivå. Din BMR er kalorier du forbrenner mens du i ro og står for om lag 60 til 70 prosent av kaloriene du forbrenner. Den termisk effekt av mat er mengden kalorier kroppen din forbrenner i løpet av spise-prosessen, og kan utgjøre rundt 10 prosent av totale kalorier brent. Ditt aktivitetsnivå, som kan variere fra stillesittende til svært aktiv, kan forklare 20 prosent av din totale utgiftene.

Fett

Kalorier finnes i maten kommer fra fett, karbohydrater og proteiner. Et sunt kosthold inneholder riktige prosenter for hver av disse tre makronæringsstoffer. Ifølge US Department of Agriculture (USDA), 20 til 35 prosent av den totale kalorier du forbruker bør komme fra fett. Av disse, bør mindre enn 10 prosent komme fra mettet fett. Ett gram fett inneholder 9 kalorier. Fett bære og hjelper kroppen absorbere de fettløselige vitaminene A D, E og K, som gir essensielle fettsyrer er nødvendig for sunn hud og hjelpe deg å føle deg mett lenger.

Karbohydrater

Karbohydrater er viktige for kroppen vår og gir energi, vitaminer, mineraler og fiber. Ett gram karbohydrater er lik 4 kalorier. De bør omfatte den største prosentandelen av kostholdet, 45 til 65 prosent av din totale kalorier. Et sunt kosthold vil bestå av mange komplekse karbohydrater som de som finnes i hele hvete brød, hel-korn korn, ris, bønner, pasta, poteter, erter og yams.

Proteiner

Proteiner er avgjørende for å bygge og reparere muskler, bein, brusk og hud. I motsetning til karbohydrater og fett, ikke kroppen din ikke butikken protein. Men, trenger kroppen å konsumere bare 10 til 35 prosent av kaloriene fra protein. Ett gram protein er 4 kalorier. Et sunt kosthold vil bestå av proteiner som finnes i magert kjøtt som kylling uten skinn, indrefilet av svin, skinke, nøtter, bønner, fisk og skalldyr.

Vekttap

Den mest suksessfulle metoden for å miste vekt og holde den av er vedta en sunn livsstil som består av 30 til 60 minutter med moderat aktivitet minst fem ganger i uken. Dette kan omfatte to dager med vektløfting og tre dager med kardiovaskulær trening som sykling, jogging eller svømming. Online kalkulatorer kan hjelpe deg med å finne ut hvor mye kalorier du trenger å konsumere for å miste vekt og antall forbrente kalorier for hver type trening (se Ressurser).


Previous:nothing Next:6 måneders vekttap plan

Relaterte artikler


 • høyt kolesterol alkalisk kosthold
 • 10 tips for å miste buk fett
 • den beste dietten for cluster hodepine
 • måter å få en flat mage
 • gastrisk bypass prosedyrer
 • hvordan du kan spise for å unngå hjertesykdom
 • den beste dietten mat for raskt vekttap
 • naturlig appetitt suppressant kosthold
 • mat som gir kroppen din en alkalisk tilstand
 • hvordan du virkelig miste vekt permanent
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com