kilder til linolensyre

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-10-22
Betydningen av "EFA's" eller essensielle fettsyrer er godt dokumentert i ernæringsmessige tidsskrifter, kosthold bøker og pågående forskning. Hva er fettsyrer og hvorfor de er viktige? Hvorfor trenger vi dem i kosten vår

Essensielle fettsyrer

Det er to typer av flerumettede fettsyrer som er essensielle for helsen:. Omega 3 og omega 6. Mennesker er i stand til å syntetisere disse fettsyrene uten utenfor tilskudd, det er derfor de er merket avgjørende.

Omega 3 fettsyrer er bygget opp av tre forskjellige typer fettsyrer, alfa-linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Når ALA er inntatt det omdannes til EPA og DHA før den er behandlet i kroppen. EPA og DHA finnes i høye konsentrasjoner i fisk, er ALA finnes hovedsakelig i planteoljer og mutter oljer.

Flaxseeds og linfrø olje

flaxseeds og linfrø olje utvunnet av dem har en høyere konsentrasjon av linolensyre enn noen annen kilde . I tillegg til ALA, frøene selv, har fiber og lingans.

Lingans er en gruppe kjemikalier som kan beskytte kroppen mot kreft på grunn av deres antioksidantegenskaper. Forskning fra Linus Pauling Institute har funnet at lingans også kan etterligne effekten av østrogen i kroppen.

Dr. Johanna Budwig's Linfrøolje Blend

flaxseeds hadde blitt brukt av de gamle egypterne og andre tradisjonelle kulturer for sine medisinske egenskaper i årevis. Den lille frø første fikk verden popularitet på 1950-tallet da Dr. Johanna Budwig av Tyskland begynte å gjøre omfattende forskning på dem. Hun har utgitt flere bøker med fokus på fordelene med frø, inkludert "Flax Olje som True hjelp mot leddgikt, hjerteinfarkt, kreft og andre sykdommer. "

Dr. Budwig visstnok hjulpet mange alvorlige og dødssyke pasienter ved å mate dem en oppskrift på 2 ss. av linfrø olje blandet med 1 /4 kopp cottage cheese. Hennes teori var at essensielle fettsyrer av linfrø binder seg til proteinene i cottage cheese gjør dem lettere absorbert av kroppen din.

valnøtter

Det neste beste kilden til ALA er valnøtter. I tillegg til å være en rik kilde til denne verdifulle fettsyrer, de inneholder også ellaginsyre, en antioksidant forbindelse som støtter immunforsvaret og, som ligans, synes å ha flere anticancer egenskaper.

Forskning publisert i The British Journal of Nutrition identifisert valnøtter som en av de tre tre nøtter med høyest antioksidant-innhold (kastanjer og pecans var de to andre). Den høye antioksidant egenskapen kombinert med kvaliteten fettsyrer de gir gjør dem til en kraftpakke tillegg til enhver diett.

rapsolje

Rapsolje har det nest høyeste mengden av ALA. Dessverre rapsolje har også flere ulemper, som har blitt stadig under etterforskning de siste årene. Prosessen med å lage rapsolje innebærer en kombinasjon av høy-temperatur mekanisk trykke og løsemiddelekstraksjon. Omega-3 fettsyrer er svært skjøre, og denne prosessen kan ødelegge dem og eventuelt skape mange av de farlige trans-fett.

Oppskrifter High i linolensyre

Balsamico Vinaigrette

2 ss. Dijon sennep
1 /2 kopp balsamico eddik
1 /2 kopp linfrø olje
1 /2 kopp olivenolje
1 ss. blandede urter

Bland alle ingrediensene og rist.

Walnut Chocolate Chip Cookies

1 pinne smør
1 /4 kopp brunt sukker
1 kopp valnøtter (hakket)
1 kopp havre mel
1 /2 kopp sjokoladebiter

Forvarm ovnen til 350 grader F. I en blanding bolle, fløte smør og sukker sammen. Legg til nøtter, sjokolade chips og mel å blande. Drop cookies om lag 2 inches i diameter på bakervarer ark og bake i ca 20 minutter eller til de er gyllenbrune.


Previous:nothing Next:en diett for å redusere magen

Relaterte artikler


 • omega 3 vitamin informasjon
 • kroppsfett redusering
 • leucine kosthold
 • ernæringsmessige informasjon for tørre kidneybønner
 • mat for nyre helse
 • botemidler for lår cellulite
 • nyttige vekttap ideer
 • gastrisk bypass prosedyrer
 • høyt kolesterol behandling kosthold
 • hvordan du legger laksen til et hjerte sunt kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com