koffeinfri grønn te og vekttap

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-24
Grønn te, enten i tillegg eller flytende form, kan være et flott verktøy for vekttap når det tas i forbindelse med et balansert kosthold og regelmessig mosjon. En av de viktigste komponentene i grønn te som hjelpemidler i vekttap er koffein, noe som gir energi i kroppen og stimulerer stoffskiftet for vekttap. Koffeinfri grønn te tilbyr ikke alle av vekttap fordelene med fullt koffein grønn te, men en rekke andre gunstige komponenter av grønn te kan fortsatt hjelpe litt i Shedding pounds.

Fordeler

Grønn te kan hjelpe en vekttap plan på mange måter. . Tradisjonelt, er koffein en viktig faktor i vekttap gjennom grønn te. Men har grønn te mange andre vekttap fordeler bortsett fra koffein, inkludert cachetin, som øker metabolismen, turtallet oppe fettforbrenning og regulerer blodsukkeret. Grønn te fungerer også som en appetitt suppressant. Men fordelene med fullt koffein grønn te gjør det til et mye bedre alternativ for vekttap enn koffeinfri.

Misforståelse

Noen mennesker antar at en diett supplert med grønn te, som forblir ellers uforandret, vil fremme vekttap. Dette er imidlertid ikke tilfelle. For grønn te til å arbeide i å hjelpe vekttap, må det suppleres med et sunt kosthold og regelmessig mosjon.

Expert Insight

Joy Bauer, en ernæringsfysiolog basert i New York City, gjennomført en studie i 2008 for å fastslå om grønn te bidrar til å fremme vekttap. Hun konkluderte med at katekiner i grønn te øker noradrenalin nivåer i hjernen, et kjemikalie som gir raskere stoffskifte og hjelper kroppen å forbrenne fett. Koffeinfri grønn te inneholder mindre mengder av disse cachetins enn koffeinholdige te, som fører til den konklusjon at koffeinfri grønn te kan bidra til vekttap ved å stimulere noradrenalin, men på et lavere nivå enn koffeinholdige te. Faktisk har forskere ved UCLA fant at koffeinfri grønn te har omtrent halvparten av cachetin nivået på fullt koffeinholdige te.

Hensyn

Hvis du leter etter en te supplement for å fremme vekttap, koffeinfri grønn te kan være nyttig, men ikke på langt nær så mye som grønn te med full koffein. For vekttap, bør du vurdere en koffeinholdige grønn te supplement, hvis du er i stand til å ta koffein, små mengder koffein kan være sunt. Snakk med legen din før du begynner på naturlig supplement, selvfølgelig.

Decaffeination Metoder

Den decaffeination Prosessen tar bort mellom 30 og 50 prosent av te's cachetins og antioksidanter, som er grunnen ernæringseksperter anbefaler ofte fullt koffeinholdige grønn te kosttilskudd for vekttap. Det finnes flere teknikker som brukes til å decaffeinate te. To av de vanligste er "etylacetat" og "CO2". Ethyl acetate er en kjemisk løsemiddel som decaffeinates te når det er anvendt. Grønn te som er koffeinfri bruker denne metoden, men mister mange av sine fordeler, bare beholde rundt 30 prosent av cachetins.

CO2-metoden for decaffeinating te bidrar til å beholde cachetins. Faktisk, om lag 95 prosent av cachetins forblir intakt ved hjelp av denne metoden. Men forskerne er fremdeles usikker på om grønn te koffeinfri på denne måten har de samme vekttap fordeler som fullt ut koffeinholdige grønn te.


Previous:nothing Next:do krydret mat øke stoffskiftet?

Relaterte artikler


 • blodtype mat diett
 • kosthold for å øke HDL-nivåer
 • hvordan hCG hormonet brukes til vekttap
 • kosthold mat til lavere kolesterol
 • meksikansk mat for diabetikere
 • hva er den beste dietten for vekttap?
 • vitamin anbefalinger for middelaldrende menn
 • kilder av LDL kolesterol
 • en lav-kolesterol diett plan-menyen
 • hvordan å gå ned i vekt uten slanking igjen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com