kosthold mat til lavere kolesterol

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-10-05
Hvis du har blitt diagnostisert med høyt kolesterol nivåer, er det flere ting du kan gjøre for å endre kosthold og prøve å redusere disse nivåene. I tillegg til å måtte unngå visse matvarer, med fokus på å spise bestemte sunn mat kan faktisk senke kolesterolet. Vær oppmerksom på metoder for matlaging du velger, og noen andre grunnleggende kosttilskudd retningslinjene

Foods at kolesterolsenkende

Eksperter fra Mayo Clinic anbefaler å spise disse matvarene regelmessig: havregryn eller havrekli hver dag, fisk høy i omega-3 fettsyrer, som laks, makrell og sild, to eller tre ganger i uken, en håndfull nøtter, for eksempel mandler eller valnøtter, hver dag, og matvarer beriket med plantesteroler på jevnlig basis. Plantesteroler er stoffer utvunnet fra planter som avbryter kroppens opptak av kolesterol. I et normalt kosthold, spiser vi en liten mengde steroler, men de er også lagt til en rekke befestede, hjerte-sunn mat inkludert visse merker av margarin, appelsinjuice, salatdressinger, yoghurt drinker, granola barer og brød. Se etter informasjon om mat etiketter forteller deg et element er beriket med plantesteroler. Andre produkter som kan hjelpe til å redusere kolesterol inneholder olivenolje (to ss. en dag), svisker, rødbeter, bønner og soya.

Mat som øker kolesterolet

Klipp ut eller begrense matvarer som er høy i mettet fett eller transfett. Disse inkluderer bearbeidet mat laget med palm eller kokos olje og eventuelle hardt fett herunder smult eller smør. Andre produkter å være skeptisk til er bearbeidet og fet kjøtt, pølser, kjeks, chips, melk og eggeplommer. Når det gjelder fjørfe prøve å unngå and og gås og feste med de slankere proteiner som kylling og kalkun.

Samlet kosten retningslinjer

Les etiketter og skrive ned hva du spiser. Hold kosten kolesterol under 200 mg daglig, og kaloriene fra fett bør være mindre enn 25 prosent av din totale daglige kalorier. Prøv å begrense kjøtt og fisk til fem gram per dag eller mindre, og ikke spiser mer enn to eggeplommer i uken. Spis kun lav-fett meieriprodukter, to eller tre daglige porsjoner, og ikke mer enn åtte teskjeer fett hver dag. Balansere dette med tre til fem porsjoner grønnsaker og 03:58 porsjoner frukt hver dag, og seks porsjoner av hele korn.

Cooking metoder

Broil eller grill kjøtt og bruke et stativ for steking og baking å løfte kjøtt ovenfor noe fett som drypper ned i pannen. Velg magert kjøtt som rund, chuck, mørbrad eller ytrefilet kutt, og trim noe fett du kan se rundt kantene. Fjern skinnet fra fjørfe. Cook grønnsaker ved å koke eller dampe dem. Bruk den minste mengden av vann er mulig, og bruke en vegetabilsk spray i stedet for å måle ut flytende vegetabilsk olje. Unngå stekt mat og noen matvarer med en kremet saus, samt kremet salat dressinger.


Previous:nothing Next:induksjonsfasen av lav carb diett

Relaterte artikler


 • hvordan du får kalsium på et vegetarisk kosthold uten meieriprodukter
 • hvordan sonen kosthold
 • hvorfor trenger vi sukker i blodet vårt?
 • do antidepressiva gjør du miste vekt?
 • super raske vekttap tips
 • hvordan å lage mat med hvitløk for å hindre hjertesykdom
 • benefiber bivirkninger
 • oppskrifter med Stevia
 • hvordan du virkelig miste vekt permanent
 • rå mat diett mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com