kosttilskudd for å bygge magre muskler

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-10-12
Helse eksperter på UCLA rapporten at den beste måten å bygge mager muskel er å holde seg til en balansert diett og en øvelse regime som inkorporerer tung-styrketrening. Mange muskel-building kosttilskudd hevder å akselerere muskel vekst, men UCLA sier ekspertene å unngå dem. I stedet, spise en balansert diett som inneholder sunne proteinkilder og alle de næringsstoffene kroppen din trenger. Det amerikanske Food Guide Pyramid er et godt eksempel på et sunt, balansert kosthold

Muscle Vekst

Ifølge University of New Mexico, muskelvekst skjer når muskler reparere seg selv etter hard trening. Satellitt-celler som omgir revet muskel fiber sverme til området av skaden. De smelter sammen til en sterkere og større muskler. Prosessen krever protein og visse aminosyrer, som er byggesteinene i cellen reparasjon.

typer kosttilskudd

Idrettsutøvere og muskel byggherrer tar mange forskjellige typer kosttilskudd for å styrke muskel vekst. To vanlige typer er protein kosttilskudd og prestasjonsfremmende kosttilskudd. Protein tilskudd hevder å stimulere muskel vekst ved å overbelaste kroppen med protein og aminosyrer er nødvendig for muskelvekst. Prestasjonsfremmende kosttilskudd som kreatin, la muskel byggherrer til å intensivere treningen, som fører til større muskel gevinster.

Anbefalt inntak av protein

Den helse rådgivende komiteen ved UCLA anbefaler at folk unngår dyre protein tilskudd. Alle protein som potensielle muskelen utbyggere trenger er tilgjengelig i et sunt, balansert kosthold. The UCLA panelet advarer at muskel utbyggere trenger kun 0,8 gram protein per dag for hver kilo kroppsvekt. Tar mer enn dette kan føre til nyreskader, dehydrering og bein kalsium tap.

Sunn Protein Kilder

Siden de fleste planteproteiner mangler visse essensielle aminosyrer, et protein supplement kan brukes til å gjøre opp differansen. Men ifølge UCLA studien, er den beste tilnærmingen til å følge en balansert, helse-kosthold. Finn ut hvilke planteproteiner har som essensielle aminosyrer, og balansere kostholdet deretter. UCLA foreslår også å legge nonfat, pulverisert melk eller whey protein til supper og drikker for ekstra protein. Andre sunne proteinkilder er egg hvite, soya-baserte produkter, nonfat melkeprodukter, bønner, nøtter, frø og magert kjøtt.

Kreatin

Selv om kreatin har blitt forbudt av noen idretter organisasjoner (for eksempel NCAA), mange utøvere og muskel byggherrer fortsatt bruke den. Eksperter ved Rice University advarer om at det ikke er noen langsiktig trygghet data tilgjengelig for kreatin og foreslår at folk unngår å bruke det. Hvis du skal ta kreatin til tross for mangel på data, sørg for å følge de anbefalte doser. Også drikke mye vann. Dehydrering er en vanlig bivirkning av kreatin bruk.


Previous:nothing Next:hvordan å forstå om grønn te tanniner er friske

Relaterte artikler


 • årsaker til et alkalisk kosthold
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene ved edamame
 • hvor mye vann bør en type 2 diabetes drink?
 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
 • matvarer som bidrar til å øke vekten
 • hvordan å håndtere diett uten dumt kjepphest dietter
 • hva er den beste dietten for vekttap?
 • hvordan å slippe 5 pounds i en uke
 • hvordan å bekjempe betennelser med kosthold
 • kosthold for en flat mage
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com