måltid planlegging for diabetes og vektkontroll

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-10-09
For diabetikere, er vektkontroll ikke et valg, men en nødvendighet. Opprettholde en sunn vekt er avgjørende for å opprettholde sunne blod sukker. Med riktig oppfølging og medisinering, kan diabetikere spise hovedsak noe mat, så lenge måltider er tilberedt riktig og sammen med regelmessig mosjon

porsjonsstørrelsen

En av de viktigste spørsmålene å mestre i måltid planlegging er del kontroll. De delene som regel spist i dag er mye større enn nødvendig. Etter å ha små porsjoner splittet opp i løpet av dagen kan bidra til å opprettholde jevn blodsukkernivået og holde stoffskiftet jobber jevnt hele dagen.

Som en generell regel bør deler være på størrelse med knyttneven din. Planlegg måltider med små deler av ulike mat grupper --- for eksempel, en liten kylling bryst, et scoop av ris og en salat.

Plan Ahead

Kommer opp med ukens måltider på forhånd er tidkrevende, men bidrar enormt med vektkontroll. Planlegg måltider og snacks på forhånd og gå på shopping en gang i uken for å fjerne impuls kjøp.

Karbohydrater kan være farlig for både diabetikere og de som prøver å styre sin vekt. Karbohydrater brytes ned til sukker, som påvirker blodsukkeret. Komplekse karbohydrater kommer fra matvarer som kan brytes ned til næringsstoffer, som for eksempel ris, hele korn og frukt. Enkle karbohydrater er mer skadelig. Godteri og brus inneholder karbohydrater, men ikke kan brytes ned til nyttige næringsstoffer. Ved planlegging av måltider, holde karbohydrater til et minimum --- mindre enn 50 prosent av kostholdet ditt. Dette betyr ikke å overbelaste på kjøtt og eliminere karbohydrater alle sammen. Prøv heller å ta en liten del av karbohydrater i hvert måltid. Dette vil gi et solid måltid med færre kalorier.

Kjøp frosset eller tilberedt mat kan hjelpe med måltid planlegging, men husk å se opp for natrium, som vanligvis brukes i høye nivåer for å bevare hermetisk og tilberedt mat. Natrium er knyttet til problemer som høyt blodtrykk, noe som er spesielt farlig for diabetikere. Hvis du kjøper hermetisert grønnsaker, skyll dem med vann før bruk for å redusere natrium innhold.

Snacking

Snacks er viktig i måltid planer. Spise mindre måltider to eller tre ganger om dagen er en urealistisk forventning for de fleste og kan føre til overspising når det endelig tid for middag. I stedet for snacking på chips eller informasjonskapsler, spiser grønnsaker eller frukt med ost eller peanøttsmør. Disse snacks gir protein uten en masse ekstra fett. Kjeks kan gjøre gode snacks, men sørg for at natrium-innhold er lavt.

Mange diabetikere slå til sukker-fri mat for å tilfredsstille krav for søtsaker, men dette kan ikke være klok. Sukkerfrie matvarer inneholder søtstoffer, hvorav mange er kunstige og er generelt dårlig for deg --- noen er knyttet til kreft. Hver person er forskjellig, men for mange diabetikere, ha godteri betyr ganske enkelt å ha en cookie i stedet for tre, eller tar et mindre kakestykke. Popsicles med ekte frukt og frossen yoghurt er også sunne måter å få søte matvarer uten kunstige ingredienser.


Previous:nothing Next:vekttap dietter for seniorer

Relaterte artikler


 • acai berry piller kontra juice
 • å spise mer brokkoli for et sunt hjerte
 • informasjon på lav fett diett
 • matvarer for å unngå på en lav natrium diett
 • kosthold for leveren
 • hvordan å følge italiensk mat oppskrifter
 • Hvordan redusere salt for hjertesykdommer
 • hvordan du får kalsium på et vegetarisk kosthold uten meieriprodukter
 • slanking mat tips
 • Hvordan velge et vekttap kosttilskudd
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com