mat for nyre helse

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-10-16
Riktig nyrefunksjonen er et viktig aspekt av helse. Ernæring spiller en viktig rolle i hvordan nyrene fungerer fordi alt du putter i kroppen din som ikke er nyttig, må nyrene til slutt fjerne. Overarbeidet nyrene er utsatt for nyresykdom eller nyresvikt. Det er flere matvarer som kan øke nyre helse

Vann

Å drikke mye vann er viktig for din generelle helse. Nyrene spesielt trenger vann for å hjelpe dem å fjerne avfall fra blodet. Hvis kroppen din er dehydrert, kan avfallet form smertefulle solid nyrestein som må passere gjennom urinrøret for å gå ut av kroppen. Å drikke vann også kan bidra til å forhindre urinveisinfeksjon, noe som kan føre til alvorlige nyre infeksjoner hvis de forverres.

Sodium

High-natrium dietter kan føre til høyt blodtrykk. For pasienter som naturlig har høyere blodtrykk, kan denne type diett gjør deres forhold enda vanskeligere å behandle. Høyt blodtrykk er en stor risiko for nyresykdom. Low-natrium mat er avgjørende for nyre helse. Noen studier viser at ved å ikke legge salt til maten ved bordet, kan du redusere saltinntaket med opptil 30 prosent. Du kan også vurdere en salt erstatning. Bruk en som ikke har kalium, som er en annen mat som bør overvåkes for riktig nyre helse.

Kalium

Overskytende Kalium hindrer skikkelig nyrefunksjon. Selv om nervene og musklene trenger kalium å jobbe, kan høye nivåer av kalium hindre at musklene svake. Hjertet kan bremse eller stoppe fra virkningene av for mye kalium. Nyrene fjerner overflødig kalium fra blodet når de fungerer som de skal, og høye nivåer av kalium kan overarbeide nyrene. Begrens appelsiner, poteter og tomater hvis du ser på din kalium inntak. Matvarer som brød, pasta og ris har lavt kaliumnivå. Du kan også spise kål, aubergine og alfalfa.

Fosfor

Din bein trenger mineralet fosfor til å holde seg sterk. Sunn nyrene vil holde nivåer av fosfor i blodet blir for høyt og får uheldige effekter på helsen din. Når nyrene slutter å fungere, fosfor nivåene stige og gjøre bein svake og sprø. For å unngå for mye fosfor, begrense meieriprodukter og mutter inntak. Hvis du arbeider med en lav-fosfor kosthold, erstatning kremost for hard ost og popcorn for pretzels.

Protein

Som protein metaboliseres i kroppen din, er avfallet produktet urea produsert. Nyrene fjerner deretter urea fra kroppen. Protein er nødvendig del av kostholdet ditt, men for mye protein kan overbelaste nyrene. Du kan redusere ditt inntak av protein ved hjelp av tynne skiver kjøtt på smørbrød. Også spiser mindre kjøtt, og har mer grønnsaker som hovedmåltidene.


Previous:nothing Next:flat mage diett plan

Relaterte artikler


 • hva slags mat er høyest i folsyre?
 • hvordan du får et sunnere hjerte med et glass rødvin daglig
 • kosthold for nyre styrke
 • kosttilskudd for å støtte vekttap
 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • oppskrifter for seks uker kroppen makeover
 • hvordan bruke tomatsaus for hjertesykdommer
 • super mat diett plan
 • høyt protein flytende dietter
 • hvordan å gå ned i vekt uten å telle kalorier eller fett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com