sunn og naturlig sukker erstatter

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-10-06
Det er mange grunner til at noen ønsker eller trenger å bytte fra vanlig sukker til en naturlig sukker erstatning. Det er flere naturlige sukker erstatter for tiden tilgjengelig

Sugar Alkohol

Noen naturlige søtstoffer er laget av sukker alkohol. De inkluderer xylitol og Erythritol. Begge forekommer naturlig i frukt og gjæret mat og behandles for bruk som søtningsmiddel. Erythritol mottar mer positive trykk som det har mindre mage bivirkninger enn xylitol. Begge er på ca 70 prosent mindre søt enn sukker, kan bli absorbert av kroppen, og ikke fremmer tannråte.

Stevia

PureVia og Truvia er merkenavn for søtstoff laget av planteekstrakt kalles Stevia. Stevia ble godkjent av FDA i 2009 som et tilsetningsstoff. Det er opp til 300 ganger søtere enn sukker. Noen merker av Stevia-baserte søtstoffer kutte sine produkt med Erythritol å redusere sødme. Andre merker bruker konsentrert Stevia, så du bør sjekke etiketten før bruk.

Agave og Honey

Agave nektar og honning er både lav-glykemisk, og kan brukes som sukker erstatning av de med medisinske tilstander som diabetes og hypoglykemi. Begge er høy i kalorier og karbohydrater, men som de er søtere enn raffinert sukker, kan du spare kalorier ved å bruke mindre. For en enkel oppskrift, kan du erstatte en halv kopp honning eller agave nektar for en hel kopp sukker.

Sucanat

Sucanat er utgangspunktet et annet navn på uraffinert eller rå sukker. Det er dehydrert stokk juice, noe som betyr at den har samme egenskaper som bord sukker. Det er ikke en erstatning for personer med diabetes eller lavt blodsukker, og det fremmer tannråte. Det er imidlertid ikke så raffinert som vanlig sukker, noe som legger noen ubetydelig fordeler som å være høyere i ernæringsmessig verdi og lavere i sukrose enn raffinert sukker.

Andre alternativer

Bakers har brukt sukker erstatning for år i sin matlaging. Noen av de mest populære naturlige og sunne søtstoffer inneholder 100 prosent frukt juice, lønnesirup og ris sirup. Du kan finne ut at du trenger å forandre på oppskrifter litt for å justere for sødme nivåer avhengig av produktet som brukes. Enkelte søtstoffer vil endre smaken også.


Previous:nothing Next:kosthold mat til lavere kolesterol

Relaterte artikler


 • matvarer som redusere mage fett
 • hvordan du bruker Middelhavet diett for å bedre hjerte helse
 • kosthold mat til lavere kolesterol
 • hvordan å lage en spotte dansk
 • informasjon om mat kilder med jern og B12
 • hvordan å øke omega-3 inntak for hjertesykdommer
 • hvordan å gå ned i vekt ved å bo hydrated
 • hvilke matvarer øker stoffskifte?
 • hvordan du kan redusere sjansene for hjerteinfarkt
 • hvordan presentere sunn mat til barn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com