sunt og enkelt kosthold plan

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-10-06
Spise sunt er den viktigste delen av et effektivt vekttap plan. Selv om del kontroll er viktig, fokuserer først på å gjøre sunn mat valg. Hvis du legger til sunn mat (som frukt, grønnsaker og magre produkter) og kuttet ut dårlige matvarer (for eksempel høy fett mat og sukkerholdige drikker) du vil se raske resultater og nyte en sunnere liv

Bestem kaloriinntaket ditt

For å gå ned i vekt, må de kaloriene du spiser være mindre enn kalorier du forbrenner. Fysisk aktivitet forbrenner kalorier, så øker mengden av trening du gjør vil få fart på vekttap. Det amerikanske Department of Agriculture tilbyr en online kostveiledningen verktøy som kan hjelpe deg med å finne ut hvor mange kalorier du forbruker, og hvor mange du bør være tidkrevende hvis du ønsker å gå ned i vekt.

A Healthy Eating Plan

Cutting fett fra kosthold vil redusere mengden kalorier du forbruker raskere enn å kutte karbohydrater eller protein. Ifølge Sheri Barke, en registrert kostholdsekspert, skrive for UCLA, ett gram fett "har mer enn dobbelt så kalorier enn både karbohydrat eller protein. "Hun legger til at Kosten bør unngå høy-fett matvarer, for eksempel margarin, smør, salatdressinger, rødt kjøtt, stekt mat og hel-fete meieriprodukter. Fleste av disse matvarene har lite fett alternativer.

Ikke kutt alt fettet fra kostholdet ditt. Litt hjerte-sunt, umettet fett kan utløse en følelse av fylde og redusere sultfølelse. Barke anbefaler å legge en liten mengde nøtter, olivenolje eller litt peanøttsmør til din daglige diett .

Fiber utløser også følelser av fylde, så sørg for å spise rikelig med frukt, grønnsaker og helkorn. Den Harvard School of Public Health Nutrition Source har noen forslag for å legge fiber i kosten din. Kjøp hele frukter i stedet for frukt juice, noe som har mindre fiber og mer kalorier. Når du kjøper brød, frokostblandinger og kjeks, sjekke pakkene for å se om "fullkorn" er oppført som første ingrediens, og sørge for at de har minst 3 g fiber per servering. Også spiser bønner og hel-hvete pasta. Begge er høy i fiber og full av næringsstoffer.

Harvard tilbyr noe mer spising tips. Limit melk og melkeprodukter til bare én serverer en dag. Hvis du trenger ekstra kalsium, prøve å spise bladrike grønnsaker, brokkoli, bønner eller tofu. Ta en daglig multivitamin for å sikre at kroppen får alle de næringsstoffene den trenger, men vær klar over at vitaminer er ingen erstatning for å spise et sunt, balansert kosthold. Og holde alkoholforbruket til moderate nivåer: opp til 2 drinker per dag for menn, en for kvinner. u00C9n drink er 12 oz. av øl, 5 oz. vin eller 1 1 /2 oz. av brennevin.


Previous:nothing Next:sunn og naturlig sukker erstatter

Relaterte artikler


 • grønn te diett for vekttap
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene ved edamame
 • ekstreme vekttap dietter
 • rå mat diett mat
 • innlegg koloskopi kosthold
 • porsjonskontroll og fedme forebyggende for barn
 • hvordan å slutte å drikke pepsi, cola eller annen brus
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • thermogenics og vekttap
 • hva slags mat er høyest i folsyre?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com