vegetabilsk kosthold

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-15
Vegetabilsk kosthold er sunt og gir rikelig med vitaminer og mineraler, spesielt når balansert og kombinert med andre matvaregrupper. Det amerikanske Department of Agriculture anbefaler at en sunn voksen forbruke cirka 2,5 3 kopper grønnsaker per dag. Alternativene med å lage deilige måltider er nå uendelig med utvalg av deilig saft, rotgrønnsaker og grønne-greener tilgjengelig i lokale dagligvarebutikker. I tillegg, grønnsaker generelt er lave i kalorier og inneholder mye fiber, noe som gjør dem en optimal komponent til hvert måltid.

Vegetabilske Varieties

Lokale matbutikker og bønder markeder har innført mange varianter av grønnsaker som ikke var lett tilgjengelig for fem år siden. Den gamle dampet brokkoli og rosenkål som ble tvunget ned hver barnets hals kommer nå med morsomme, nye slektninger.

Root grønnsaker som er dyrket under jorden, med søte poteter, neper, jicama og gulrøtter. De er også deilig og starchier i tekstur, noe som gjør dem best mulig for mashed retter. Fordi de er i hovedsak de lagre av næringsstoffer for planter, kan de ta opp store mengder av smak og aksjer når kokt, skaper rik og dekadent retter. Endelig, root-grønnsak bladene er også store greener som kan spises, så vel.

Bladsalat, spesielt mørke grønnsaker, bør heller ikke bli neglisjert. Dark greener gi vitamin A, C og K, og er rike på jern og kalsium. Disse grønnsakene inneholder spinat, arugula, grønnkål, sennep greener og mer. Noen mørke grønnsaker har et dårlig rykte på grunn av de tøffe tekstur og bitter ettersmak. Imidlertid vil rette forberedelser hente ut fordeler og store smaker som de har å tilby.

Gjøre det morsomt og Delicious

Metoden som brukes for tilberedning av grønnsaker er den viktigste komponenten for å skape en velsmakende grønnsak rett. Ofte er grønnsaker laget blid fordi forberedelse tilnærminger er kjedelig. Den misforståelse at friske grønnsaker betyr ren og dampet gjør dem et ork å spise. Heldigvis, ved hjelp av fett er faktisk fordelaktig til grønnsaker siden de hjelper absorbere mer næringsstoffer. Mange vitaminer er fettløselige, forårsaker dem til å skilles enn absorbert dersom ikke kombineres med fett under fordøyelsen

Følgende tilberedningsmetoder fungerer også fint for nesten alle grønnsaker og er praktisk talt idiotsikker:. Røre steking, lys dampende, baking eller grilling eller sauteeing. Noen av disse rettene kan avsluttes med en lett olje dressing eller litt salt en pepper. Og for en mer sofistikert tilnærming, kan selvsagt starchier grønnsaker som blomkål og pastinakk kokes inntil gaffel anbudet, og most inn i en potetmos-lignende parabol eller har lager eller krem lagt for en overbærende suppe.

Ikke vær redd for å sammenkoble grønnsaker med andre komponenter som nøtter og kjøtt for kreative forretter. Salat er flott for wraps fylt med kylling fylling, kan spinat legges til lunsj wraps, agurk kan være skiver tynt med en mandoline og brukes til å vikle sushi, og paprika og auberginer gjør et godt ytre skall for stuffing.

Endelig kjedelig lunsj salat kan være krydret med grønnsaker som grønnkål, som kan bli massert med en olje-og-eddik dressing og rørt opp med noen røde pepper flak.

Grønnsaker for Sunn Vekttap

Grønnsaker er høy i både vann og fiber, som tar lenger tid å passere gjennom systemet, og dermed skape en "full" følelse i magen. Prøv og tar sikte på å fylle om lag en tredjedel til halvparten av en lunsj eller middag med grønnsaker, og erstatte rundt halvparten av et karbohydrat-fylt parabol (dvs. , ris, pasta, potetmos) med stekt greener. I tillegg legger en morsom side salat eller grønnsakssuppe til starten av hvert måltid. Fra og med lav-kalori forretter før et måltid fører vanligvis til mindre kaloriforbruket totalt.

slutt, tar sikte på å fylle daglige snacks med pre-kutt paprika eller agurk skiver i stedet pakket snacks som chips. Ikke bare vil det spare kalorier, vil det også bli vennligere for lommeboken din.


Previous:nothing Next:hvordan finne vekttap piller

Relaterte artikler


 • hvordan gjøre protein kaffe
 • hva reiser triglyseridnivåer?
 • hvordan å gå ned i vekt uten slanking igjen
 • do antidepressiva gjør du miste vekt?
 • høye protein dietter og vektøkning
 • hvordan å implementere en enkel vekttap plan
 • MUFA diett plan
 • hvordan bruke hvitløk for et sunt hjerte
 • type 2 diabetes diett plan
 • diett planer for høyt kolesterol og høye triglyserider
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com