vekttap dietter for seniorer

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-10-09
Metabolisms naturlig avta med alderen, noe som gjør seniorer spesielt utsatt for vektøkning. Faktisk, dobler kroppsfett fra alderen 25 til 75 år. I årevis har vi hørt at å bære selv litt ekstra vekt kan føre til store tid helseproblemer, men får da beskjed om at krasje dietter ikke er anbefalt. Hva er en senior å gjøre? Først starte med revamping din nåværende kosthold ved å gjøre sunnere og mer kunnskapsrike valg. Med bare litt kunnskap, er vekttap meget mulig. Husk å snakke med legen din før du starter en ny fitness eller vekttap plan.

Spis Smart

Når fatt på en diett program, husk at en kilo fett inneholder 3500 kalorier. For å miste en kilo i uka, reduserer du kaloriinntaket med rundt 500 kalorier om dagen. Ved å gjøre noen smarte valg, bør du være i stand til å erstatte usunn mat fra kosten uten å føle sulten.

Spis minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker per dag. Spis seks eller flere porsjoner av hele korn hver dag. Unngå mat høy i mettet fett (fettet som finnes i hele melkeprodukter og rødt kjøtt) og eliminere alle trans fett fra kostholdet ditt. Unngå høy-kalori, lav-nytte matvarer, som godteri og brus.

Kutte ned på saltinntaket til mindre enn 2300 mg natrium per dag (ca en teskje). Spis fisk, bønner, fjærfe, linser, magert kjøtt og lite fett eller nonfat melkeprodukter.

Drikk vann

Det er nå lett for en matbit når det du virkelig følelsen er tørste. Dette er spesielt farlig for eldre som evnen til å oppfatte tørste avtar med alderen. Prøv å få minst åtte glass vann om dagen. Om morgenen, drikk et glass vann med sitron før du spiser frokost. Drikk en rekke urte te. Hvis du føler en trang til å snack, drikke et glass vann og se om trangen passerer.

Bli Aktiv

Exercise fortsatt en av nøklene til varig vekttap og lang levetid. Prøv å få minst 10 til 20 minutter av mild trening, tre til fire ganger per uke. Etter middag ta en spasertur rundt blokken, hengi deg til en aktiv hobby som golf, hagearbeid eller barnevakt eller avtale å møte en venn for kaffe på et sted midt mellom husene og gå der.


Previous:nothing Next:mat som øker stoffskiftet

Relaterte artikler


 • Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?
 • årsaker til et alkalisk kosthold
 • hvordan gjøre sunne valg på en salatbar
 • måter å få en flat mage
 • fiber ernæring kosthold
 • hvordan å gå ned i vekt ved å bo hydrated
 • hvordan du skal gå vegansk trygt
 • tips for anslått vekttap
 • nyttige vekttap ideer
 • matvarer som er svært høy i jern
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com