vitaminer for å hindre blåmerker

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-10-02
Blåmerker er lilla og blått mørke misfargede flekker på huden som kan være smertefulle å ta på. Personer som lett får blåmerker kan lide av vitaminmangel, andre årsaker til lett blåmerker inkluderer aldring, tynn hud og utilstrekkelig blodkar funksjon. Selv om du ikke kan gjøre noe med aldring og tynn hud, er det visse vitaminer som kan være i stand til å hindre blåmerker

Vitaminer

For folk som lett får blåmerker, leger foreslå å ta vitamin C, E og K og sink for å hjelpe fremskynde helbredelsesprosessen med blåmerker og forhindre fremtidige blåmerker . Vitamin C kan bidra med blåmerker fordi det øker kollagen i kroppen, reduserer betennelse og bygger opp immunforsvaret. Dette vitamin kan være spesielt nyttig på grunn av sitrus bioflavonoider og antioksidanter som finnes i sitrusfrukter. Vitamin E er viktig for forebygging av blåmerker fordi det hjelpemidler i blod-fartøy funksjon og vev reparasjon. Vitamin K bidrar med blodpropp og styrker veggene rundt blodårene. Folk bruker ofte Vitamin K lotion og kosttilskudd for å kvitte seg med blåmerker raskt og å fade edderkopp årer. Sink er et mineral som bidrar til å forebygge og løse opp blåmerker fordi det bidrar i utviklingen av friskt vev og hud og er vesentlig for sårheling. De beste kildene for disse næringsstoffene er maten vi spiser, inkludert frukt, bladrike grønnsaker, helkorn og nøtter. Disse næringsstoffene kan også tas i supplement form.

Herbal Supplements

herbalists anbefaler ofte urte kosttilskudd tatt i forbindelse med vitaminer for å forebygge blåmerker. Den vanligste urter foreslått å forebygge og behandle blåmerker er hestekastanje, Arnica og drue-seed ekstrakt. Hestekastanje behandler betennelse og hevelse assosiert med blåmerker og sprengte blodkar samt andre blodåre forhold som edderkopp årer og åreknuter. Arnica er et homøopatisk urt som brukes til å forebygge blåmerker og lindre smerter og ubehag forbundet med vev skader. Grape-seed extract har kraftig antioksidant egenskaper og gjør blodet kapillærene sterkere, noe som resulterer i mindre blåmerker.

Hensyn

For de fleste mennesker, blåmerker oppstå bare på grunn av å bli truffet av noe eller kjører inn i et objekt ved en tilfeldighet. Av og til kan finne deg selv med mange blåmerker være et tegn på en alvorlig helsetilstand som en blod-clotting lidelse, leversykdom eller immun tilstand. Personer som har blåmerker som ikke går bort i noen dager eller som har merkbare endringer bør søke legehjelp. Den blåmerker kan også være en bivirkning av visse medisiner, slik som det som kreves for kreftpasienter og organdonorer.


Previous:nothing Next:hvordan gjøre lav carb trail mix

Relaterte artikler


 • linfrø effekter
 • matvarer som bidrar til å øke vekten
 • best diabetiker dietter
 • rå mat diett mat
 • hvordan man skal fremme kirkens medlemmer helse
 • multi-vitamin bivirkninger
 • hvordan du skal gjøre sunn vekttap
 • hvordan du velger sunt hjerte varmt korn
 • hvordan presentere sunn mat til barn
 • Kroppen renser for vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com