Definisjonen av et sunt kosthold

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-11-14
Med all den oppmerksomheten kjepphest, rensing og andre dietter disse dager, har mange glemt å ta hensyn til definisjonen av et sunt kosthold. Hvorfor er det viktig? Og hvordan sikrer du balansert ernæring fra dag til dag

The Dictionary Definisjon

Ifølge McGraw-Hill Concise Dictionary of Modern Medicine, et sunt kosthold har disse faktorene:.

u2022 Høyt forbruk av frukt og grønnsaker
u2022 Lavt forbruk av rødt kjøtt og fet mat
u2022 Rå mat og hele korn foretrakk å bearbeidet eller raffinert mat
u2022 Protein er stammer i hovedsak fra fisk, melkeprodukter og nøtter
u2022 Forbruk av salt, pepper, sukker, alkohol og kaffe og andre koffeinholdige drikker bør være moderat

Klagerne sier at et næringsrikt kosthold kan være "kombinert med troen på at økologisk og /eller ubehandlet mat-i. e. , produsert uten sprøytemidler og kjemiske konserveringsmidler, er overlegen adulterated mat. "

USDA mat pyramide

The US Department of Agriculture har utgitt flere versjoner av sine berømte" næringspyramiden, retningslinjer for å vise hvordan inkluderer ovennevnte matvarer i et sunt kosthold De fleste er kjent med den første utgaven av pyramiden: seks til 11 daglige porsjoner med brød, pasta og ris, 03:58 porsjoner hver av grønnsaker og meieriprodukter, 02:58 porsjoner med meieriprodukter. ; 02:58 porsjoner av kjøtt, fisk, bønner eller egg, og sparsom bruk av fett, oljer og søtsaker.

The New næringspyramiden

Når det er sagt, har næringspyramiden vært revidert flere ganger siden etableringen i 1995. I 2005 ble anbefalinger redesignet for å vise valg av mat som et "spektrum" heller enn som et "hierarki". Tolv forskjellige profiler ble tatt med for å vise hvordan du bruker pyramiden i en daglig diett for ulike behov. For eksempel vil en 2000-kalori-en-dagers diett inkluderer 6 oz. av hele korn, 2,5 kopper av grønnsaker, 2 kopper av frukt, tre kopper lettmelk eller melkeprodukter, og 5. 5 oz. av kjøtt og bønner. Øvelse retningslinjer ble også inkludert. Pyramiden er planlagt å bli revidert neste i 2010.

Hensyn

Mens USDA Anbefalingene gir sunne retningslinjer, bør personer med visse medisinske tilstander, som diabetes, følger råd fra sin lege eller ernæringsfysiolog.

Tips

Velg mat som er i sesong og lett tilgjengelig for å få den beste ernæring ved mest mulig for pengene. Bakt, broiled eller dampet mat er sunnere enn stekt i olje eller smør, når du bruker olje, gjør det hjerte-sunn olivenolje eller rapsolje.


Previous:nothing Next:Vanadyl sulfate farer

Relaterte artikler


 • interne fordelene med sesamolje
 • diabetiker måltid ideer
 • vektkontroll kirurgi
 • hellige hjerte kosthold instruksjoner
 • dramatiske vekttap planer
 • sunne dietter for personer med ms
 • mengde trening som kreves for vekttap
 • risiko for optifast
 • diabetikere mat diagram og kosthold
 • daglige kosthold for kolesterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com