Viktigheten av vitaminer i en diett

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-11-07
Hvis en kropp er som et aksjeselskap, vitaminer fungerer som arbeidstakere i ulike avdelinger. Hver arbeidstaker utfører en annen oppgave å bidra til det samlete oppdraget i organisasjonen. Når et selskap ikke har nok arbeidere, kan selskapet ikke fungere. Kroppen er på samme måte: vitamin nivåer må opprettholdes for en kropp til å fungere skikkelig

typer vitaminer

Vitaminer er enten fettløselige eller vannløselige. De fettløselige vitaminene kan somle i kroppen til det brukes, mens de vannløselige vitaminer reise gjennom blodstrømmen. Fettløselige vitaminer kan bo i kroppen til deres bruk er nødvendig. Vannløselige vitaminer, derimot, utskilles hvis kroppen har nok av det. Oversettelse: forbruke 250 prosent av ens vitamin C i et glass med appelsin juice er bra, men kroppen blir kvitt 150 prosent av den på neste tur til badet. Vitaminer B og C er vannløselige, mens vitamin A, D, E og K er fettløselige.

Vitamin A og B

Vitamin A forbedrer syn, hår, hud og negler. Eventuelle frukt eller grønnsak med en nydelig orange eller grønn farge naturlig inneholder vitamin A --- listen inneholder gulrøtter, squash, papaya, honningmelon, spinat og mange flere. B vitaminer er viktig for å bryte ned karbohydrater til energi. De spiller også en avgjørende rolle i å bygge muskler og støtte organer som lever og hud. Mange er kjent med B-vitaminer under ulike navn: niacin, cyanocobalamin, folsyre og tiamin er alle i B familien. Denne gruppen er funnet i befestet korn, kjøtt, egg og melk. Veganere kan finne sin B-dose i ølgjær eller grønne blader. Veganere må være spesielt forsiktig med B12 inntak --- noen tar et supplement, mens andre får det fra produkter som Braggs Liquid Aminos eller kombucha te. Selv om sjeldne, B12-mangel kan føre til nevrologiske skader.

Vitamin C

Vitamin C er en antioksidant som hjelper kroppen bekjempe frie radikaler. The American Dietetic Association forklarer at et fritt radikal er bare ett oksygen molekyl som frigjøres når kroppen fordøyer maten, men dette Stray molekyl kan enten stjele et ekstra oksygenmolekyl fra kroppen, som forårsaker skade, eller en vitamin kan miste sin egen molekyl å stabilisere det. Vitamin C hjelper vev reparasjon og regenererer huden. Dette næringsstoffet er funnet i sitrus, paprika, jordbær, grønne blader og en rekke andre frukter og grønnsaker.

Vitamin D

Dette vitamin er klengenavnet som "solskinnet vitamin" siden solen gir det naturlig. Når solen trenger gjennom huden, fyller den overflaten med en dose D vitamin. The National Institute of Health anbefaler å bo i solen for bare 10 minutter om dagen for å få en sunn dose. Ellers, kan vitamin D finnes i kjøtt og meieriprodukter. Veganere kan drikke melkeerstatning som soya-eller mandelmelk --- begge er beriket med vitamin D. Dette næringsstoffet holder skjelettet sterkt ved å bistå med kalsium absorpsjon.

Vitaminer E og K

Vitamin E finnes i spinat, nøtter, frø og noen frukter som mango og kiwi. Vitamin E fungerer som en livvakt til vitamin A ved å beskytte den mot oksidasjon. Vær forsiktig når du tilbereder mat, da dette vitamin er ekstremt følsom for varme og lys. Derfor vil rå oljer inneholder høyere nivåer av vitamin E enn matoljer. Vitamin K hjelper blodet å koagulere skikkelig. Dette næringsstoffet bistår også med å lage bein proteiner. Grønnsaker som spinat, grønnkål, kål og andre er gode kilder til vitamin K.

Hensyn

Før du kjøper vitaminer, bør du vurdere følgende: kroppen bare har ca 30 minutter å absorbere et vitamin er næringsstoffer før det blir videre til bli fordøyd. Derfor, hvor godt det bryter fra hverandre i løpet av de første 30 minuttene er avgjørende for dens effektivitet. En grunnleggende acid test kan utføres for å dømme en vitamin potens: droppe pillen i en kopp med eddik. Forsiktig swirl væsken over fem minutter. Hvis vitamin ikke oppløses i 30 minutter, bør du vurdere et annet merke av vitamin. Med vitamintilskudd, er større ikke alltid bedre.

Advarsel

Vitamin overdose er mulig, men sjeldne --- man må konsumere en overdreven antall piller til overdose. Vannløselige vitaminer, som B og C, er bare skylles ned i toalettet hvis en overdose skjer. En overdose av fettløselige vitaminer, derimot, kan være problematisk fordi kroppen kan lagre disse vitaminene i lang tid. Symptomer på overdose på vitamin A er tåkete syn, sprukket hud og dårlig negler. Tilsvarende, fikk nytte av vitamin D-start snu hvis en overdose. Symptomer på et vitamin E overdose inkluderer skjøre, myknet bein og kalsium innskudd på ens organer. Vitamin K overdose kan føre til gulsott.


Previous:nothing Next:lymfe detox diett

Relaterte artikler


 • Herbalife bivirkninger
 • LDL-senkende kosthold
 • dietter som hopper start stoffskifte
 • hvordan bli motivert til å spise riktig
 • hvordan å miste vekt i ansiktet
 • flat mage matvarer
 • medisinsk tilsyn vekttap
 • kosthold for skrumplever
 • gastrisk bypass prosedyrer
 • hvordan å øke omega-3 inntak for hjertesykdommer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com