den beste dietter for å senke kolesterol

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-11-28
Kolesterol er et voksaktig stoff, laget naturlig av kroppen din for å bistå i produksjon av hormoner og celler. Selv om kroppen vanligvis produserer akkurat riktig mengde, kan maten du spiser forårsaker for mye kolesterol i blodet, noe som resulterer i nivåer som kan være skadelige for helsen din. Senke kolesterol gjennom kosten er ikke komplisert og krever ikke flere dietter for å få jobben gjort. I mange tilfeller gjøre mindre endringer i nåværende kosthold er alt som skal til for å senke kolesterolnivået og forbedre din helse.

Forstå LDL og HDL

LDL, ofte referert til som dårlige kolesterolet, er ofte funnet i mat høy i mettet fett og mat som inneholder kolesterol. LDL er det som reiser gjennom blodet, fester seg til andre stoffer langs veien. Sammen bygger opp langs veggene i blodårene dine, noe som resulterer i plakk. Over tid, får plaketten blodårene dine til smale, begrense blodstrømmen til hjertet og hjernen. Når du har et kolesterolnivå test, LDL nivåer må være under 150, hvis de er høyere, kan det hende du trenger en forandring i kostholdet for å senke dem

HDL, eller gode kolesterolet, reiser gjennom. blodet til å utføre overflødig kolesterol ut av blodet og tilbake til leveren hvor det kan spyles fra kroppen. Dette hindrer kolesterol fra å bygge opp i blodårene dine. Jo høyere HDL nivå, jo bedre. Noe høyere enn 50 regnes som bra, og hvis antallet er under 40, kan det hende at kostholdet må justeres for å øke dem.

redusere Fett

Animal-basert mat som rødt kjøtt, melkeprodukter og egg er høy i mettet fett. Dette er en viktig medvirkende faktor i høye kolesterolverdier. Redusere mengden mettet fett du spiser kan ha en betydelig innvirkning på LDL nivåer.

Kolesterol er også funnet i maten du spiser. Den gode nyheten er, det ofte går hånd i hånd med mettet fett. Når du senker mettet fett, du nesten automatisk senke mengden kolesterol du spiser også.

Du bør alltid lese mat etiketter og prøver å spise mindre enn 300 mg kolesterol hver dag. Men hvis du er i faresonen for å utvikle hjertesykdom, bør målet ditt være mindre enn 200 mg daglig.

Legg Løselig Fiber

løselig fiber bidrar absorbere den mengden av kolesterol i blodet, senke nivåene av LDL i blodet. Gode kilder til løselig fiber inneholder havregryn og kli, bønner og frukt som epler og pærer.

Å få maksimalt utbytte av løselig fiber, bør du spise 10 mg daglig i enhver kombinasjon. Dette kan gjøres enkelt med en bolle med havregryn ledsaget av et stykke frukt til frokost.

Spise mer fisk

Fet fisk, som makrell, ørret og Albacore tunfisk, er høy i Omega-3 fettsyrer. Disse fettsyrene senke nivåene av LDL, øker nivåene av HDL samtidig senke blodtrykket og redusere risikoen for å utvikle blodpropp. Fisk gjør en veldig bra erstatning for kjøtt høy i mettet fett og bør spises to til tre ganger i uken.

Hvis du ikke er en fan av fisk, kan du likevel høste fordelene av Omega-3-ere ved å ta et supplement eller legge jord flaxseed til fullkorn frokostblanding om morgenen.

Bruk Olive Oil

Ikke alle oljer er dårlig for deg. Olivenolje er et perfekt eksempel på en som er bra for deg.

Olivenolje, særlig extra virgin olivenolje (en type som ikke er behandlet eller raffinert), kan senke LDL nivåer. Du kan erstatte den for margarin og smør når du lager mat, redusere inntaket av mettet fett. Olivenolje kan også brukes som en salat dressing å oppnå samme resultat.

Legg helkorn

Fullkorn matvarer som brød merket fullkorn, pasta og hele korn korn er et veldig bra valg for et hjerte-sunn kosthold. De hjelper å holde deg full mens stabilisere insulin nivåer. Når insulin nivåene er stabile, er din cravings for mat som inneholder raffinert sukker, som cookies og kaker, redusert. Disse produktene er ikke bare høy i kalorier, de også inneholde mettet og trans fett, som begge bidrar til høye kolesterolverdier

Frukt og grønnsaker

Legge til mer frukt og grønnsaker til kosthold ikke bare øker mengden. løselig fiber i kosten, minsker også mengden kalorier du tar inn gjennom dagen. Hvis du er overvektig med enda 10 eller 15 pounds, øke inntaket av både frukt og grønnsaker kan hjelpe deg å miste disse ekstra pounds, en annen medvirkende faktor på høyt kolesterol nivåer. Den anbefalte daglige mengden av disse super mat er fem porsjoner.


Previous:nothing Next:mat kombinasjon for vekttap

Relaterte artikler


 • South Beach fase 1 kosthold
 • do krydret mat øke stoffskiftet?
 • ernæring for muskel vekst
 • ernæringsmessige verdien av naturlige yoghurt
 • super mat diett plan
 • Slik finner phentermine
 • velge vekttap kosttilskudd
 • fordelene av mini-måltider for vekttap
 • Atkins dietten og menopause
 • kalorier i alkohol og vin
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com