diett for hjertekirurgi pasienter

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-11-09
De som har gjennomgått hjertekirurgi må være forsiktig med maten de spiser. Administrere vekt, kontrollere blodsukkeret og senke kolesterol er alle målene for pasienter etter hjerteoperasjon, og et riktig kosthold vil hjelpe håndtere symptomer på hjertesykdommer og redusere sannsynligheten for ytterligere komplikasjoner

Ting å tjene, og hvor ofte

Med hjertet pasientens kosthold bør være full av frukt, grønnsaker, helkorn og magre kjøtt. Disse matvarer er fulle av antioksidanter og er de sterkeste allierte i kampen mot hjertesykdom.

Velg frisk frukt og grønnsaker over hermetisk, fordi de inneholder mer næringsstoffer. Hele korn inneholder hel-hvete brød, forsterkede frokostblandinger og hvetekli. Fisk er en av de beste kildene til protein, fordi den inneholder Omega 3 fettsyrer, som er medvirkende til å opprettholde et sunt hjerte. Et hjerte-sunt kosthold også kan omfatte lite fet fisk som laks, sild, tunfisk og ørret. Unngå fisk høyt i kvikksølv nivåer som konge makrell og sverdfisk.

Ikke hopp over måltider, fordi dette kan føre til overspising senere. Fem til seks små måltider om dagen vil bidra til å kontrollere vekten og blodsukkernivået, som igjen vil stabilisere kolesterolnivået og hjelpe til mer effektiv kalori brenning.

Begrens Kolesterol

Foods høy i mettet fett som animalsk kjøtt og hydrogenerte oljer bør holdes til et minimum. Dette inkluderer smult, bacon, kokos olje, palmeolje og hele melkeprodukter som smør, fløte og helmelk. De som har høy risiko for hjerte problemer er spesielt utsatt for økt blod Kolesterol nivåer fra disse matvarene.

Redusere Salt Intake

Spise mindre natrium kan bidra til å senke blodtrykket, og dermed redusere risikoen for hjertesykdom. Mye av overflødig salt kommer ganske enkelt fra å legge den til maten du spiser. Reduser mengden salt som brukes som smakstilsetning og matlaging. I stedet bruker sunn matlaging krydder som hvitløk, basilikum, kanel og rosmarin. Alltid lese etiketter når du handler, også. Se etter korn, hermetiske grønnsaker, sauser og kjeks som tilbyr lav-natrium alternativer. Begrens hurtigmat du spiser, og når du spiser på en restaurant, be om at salt kan utelates når matlaging.

Andre tips

Drikk rikelig med vann hver dag-minst 32-64 gram. Dette vil bidra til å øke energinivået og redusere sultfølelse.

Må cardio trening minst tre eller fire dager i uken. Enhver aktivitet som gange, jogging eller svømming kan bidra til å styrke hjertet, senke blodtrykket, kontrollere blodsukkeret og opprettholde en sunn vekt.

Ikke frata deg selv av mat du liker. Spis en variasjon i moderate porsjoner for å opprettholde et sunt hjerte.


Previous:nothing Next:fysioterapi øvelser og artroskopisk kirurgi kneet

Relaterte artikler


 • hvor å miste vekt jobbe netter
 • hvordan å boikotte Whole Foods Market
 • ernæringsmessige verdien av soya nøtter
 • matvarer for å unngå på en lav natrium diett
 • hva slags mat er høyest i folsyre?
 • hvordan de skal overleve bingeing når du diett eller blir stresset
 • vitaminer for å hindre blåmerker
 • er solsikkeolje sunt?
 • super raske vekttap tips
 • urinsyre: matvarer for å unngå
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com