dietter for personer med høy risiko for diabetes

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-11-25
Ifølge American Diabetes Association, 7,8 prosent av befolkningen, eller 23. 6 millioner mennesker, har nå diabetes. Hvis du er på en høy risiko for diabetes så er det ekstremt viktig for deg å unngå å spise sukkerholdig mat. The American Diabetes Association sier at glykemisk indeks (GI) brukes for å måle hvor blodsukkernivået blir påvirket av visse typer matvarer. Nedenfor finner du noen ideer for mat som du kan inkludere i kostholdet ditt

Grønnsaker

En diett for folk som har høy risiko for diabetes bør inneholde høye mengder av grønnsaker. Grønnsaker har en ekstremt lav GI rating, og har også en ekstremt høy mengde fiber. Matvarer med lavere GI karakterer er fordøyd saktere, noe som gir langvarig energi. Salater er et godt måltid for alle som er i en høy risiko for diabetes. Måltider, som salater, som er høy i fiber er også betydelig mer mettende, noe som hindrer sukker cravings. Ifølge American Diabetes Association, tomater, sopp, kål, grønne bønner, og rød paprika alle har en GI score under 20 år. Disse grønnsakene er flott for en salat hvis du er i en høy risiko for diabetes.

Beans

Legge bønner til måltidet er en fin måte å gjøre salater mer interessant. Røde linser, smør bønner, gul delt bønner, marineblå bønner, og grønne linser alle har en GI rating under 40 år. Du kan også ha bønner som snacks fra tid til annen i løpet av dagen. Bønner inneholder også svært høye mengder fiber som gjør dem ekstremt fylling.

Frukt

Dietter for folk som er i en høy risiko for diabetes bør inneholde visse typer frukt. Noen frukter har svært lav GI karakterer, mens andre frukter har ekstremt høy GI karakterer. Fruktsalat er kjempegodt valg for noen som er i en høy risiko for diabetes så lenge det er opprettet med frukt som har lav GI rating. Frukter som har en GI score under 30 er plommer, kirsebær, svisker, grapefrukt, og fersken. Frukt er også svært høy i fiber som gjør en fruktsalat en ekstremt solid måltid. Det er også frukt som bør unngås hvis du er i en høy risiko for diabetes. For eksempel, sultanas, ananas, vannmelon og mango alle har en GI poengsum som er over 50.


Previous:nothing Next:hvorfor er protein viktig for vekttap?

Relaterte artikler


 • kosthold for en flat mage
 • sunt kosthold planer for kvinner
 • leveren rengjøring kosthold
 • bruk av papaya ekstrakt
 • hvordan ta cardispan tabletter?
 • prepackaged kosthold mat
 • hvordan du bruker Middelhavet diett for å bedre hjerte helse
 • naturlig kolon renset oppskrifter
 • kosthold for å øke HDL-nivåer
 • lav karbohydrat diett menyen plan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com