er detox dietter trygt?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-11-08
Markedet har blitt oversvømmet med et bredt utvalg av "detox" dietter, som alle gjør lignende løfter-bedre helse i løpet av kort tid. Selv om et utall av mennesker har gjennomgått og overlevd detoxes, noe som gjør dem tilsynelatende anecdotally trygge, detox dietter bærer betydelig risiko. Hvis du, eller noen du kjenner, har vært vurderer en detox diett, her er det endelige ordet på deres sikkerhet

Detox Teori

Det finnes et bredt spekter av detox dietter tilgjengelig, som omfatter alt fra rå mat detoxes til planer hvor blir bedt om å konsumere noe mer enn brus og sirup i flere dager på slutten. Alminnelighet bak alle disse planene, er imidlertid at de hevder å kvitte kroppen med akkumulerte giftstoffer som bygges opp over flere tiår med bruk og misbruk. Dette er visstnok oppnås i løpet av relativt kort tid, noe som er alt fra noen dager til noen uker, avhengig av planen.

Scientically Snakker

Det er ingen eksisterende vitenskapelige bevis som støtter ens behov for regelmessig avrusning skjønt regimented planer. Hvis du er en ellers friske voksne med full funksjon av alle dine viktigste organer, er det ingen plausibel grunn til å gjennomgå en detox. Selv om detox produsentens nettsider er lastet med sider av pseudo-vitenskap, ikke bli tatt av propaganda.

Ernæringsmessig Uttaler

Ernæringsmessig sett detox dietter kan være farlig. Langvarig faste kan ha negative effekter på kroppen din, noe som kan raskt spiral inn permanent aliments. En 23 år gammel på en detox plan gled inn i koma på grunn av vann forgiftning brakt videre av overflødig vann forbruk og utilstrekkelig saltinntak. En 52 år gammel kvinne fra England fikk hjerneskade etter å ha fulgt en lignende detox plan. Siden det ikke finnes tilsynsorganer tilsyn etableringen av disse planene, kan den detox diett er veldig godt blitt skrevet opp av en 18-åring med null ernæringsmessig kompetanse.

Logisk sett

Nærmer emnet fra et rasjonelt vinkel , selv om kroppen skjuler år igjen av bebygde giftstoffer, det er ikke noe magisk med rå grønnsaker, brus eller noen annen mat som kunne rense kroppen din i løpet av så kort tidsramme. Spise noe annet enn rå grønnsaker vil ikke ha noen målbar "avgiftning" effekt utover å spise mer rå grønnsaker sammen med ditt vanlige kosthold. Du trenger ikke å sulte deg selv eller kjøpe inn noen "hemmelig program" for å oppnå helse.

Hensyn

Hvis du absolutt må ta del i detox mani, hold deg til en plan som gir et bredt utvalg av naturlige matvarer . Den beste detox ville ligne et sunt kosthold med mye sunt fett, magre proteinkilder, frukt og grønnsaker. Den detox myte er begått av mennesker som desperat ønsker å tro det er en snarvei til god helse. I sannhet, den eneste hemmeligheten til god helse er konsistent kosthold og mosjon.


Previous:nothing Next:gjøre pizza og sjokolade forårsaker kviser?

Relaterte artikler


 • oppskrifter med Stevia
 • vekttap mat for kvinner
 • kilder av LDL kolesterol
 • mat som øker stoffskiftet
 • T-banen diett informasjon
 • riktig porsjonsstørrelser
 • koffeinfri grønn te og vekttap
 • hvordan du bruker Middelhavet diett for å bedre hjerte helse
 • prepackaged kosthold mat
 • hvordan å gå ned i vekt mens du drikker kaffe
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com