ernæring tips for kvinner

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-11-01
God ernæring er sentrale virkemidler for å opprettholde helse og forebygge kroniske sykdommer og lidelser. De ernæringsmessige behovene til kvinner er svært forskjellige fra menn på grunn av kvinners reproduktive funksjoner og hormoner. Som mange av de næringsstoffene kroppen trenger for å holde seg frisk forekommer naturlig i maten vi spiser, opprettholde god ernæring er enkelt ved å øve et par daglige kosten retningslinjer

Spis frokost

Mange kvinner er så travelt om morgenene forberede skole, arbeid, eller ta vare på familien at de hopper over frokosten, og frata deres kropper av energien som trengs for å starte dagen. Spise frokost ikke bare gir kroppen drivstoffet den trenger om morgenen, men også spiller en betydelig rolle i vekt vedlikehold. Når kroppen er nektet et måltid, går den inn i sult-modus og svarer med å bremse ned stoffskiftet og lagring av mat som fett.

Worship Din Vitaminer, mineraler, og Næringsstoffer

På grunn av den reproduktive funksjonene den kvinnelige kroppen fungerer , det er visse vitaminer og mineraler som er viktige for kvinner.

Kvinner krever mer jern enn menn til å kompensere for jern som er tapt under menstruasjon og fødsel. Mangelfull jern nivåer føre til anemi og trøtthet. Kvinner under 50 år bør spise 18 mg jern daglig og redusere dette beløpet til 8 mg etter 50 år. Spis jern-rik mat som rødt kjøtt, grønne bladgrønnsaker, egg, fjørfe, og bønner.

Kalsium er viktig å opprettholde sterke bein og redusere risikoen for å utvikle osteoporose som kroppen aldre. Ifølge womenshealth. gov, kvinner er fire ganger større sannsynlighet enn menn for å utvikle osteoporose grunn av reduksjon av bein-beskyttende hormonet, østrogen, etter overgangsalderen. Anbefalt daglig inntak er 1300 mg for kvinner i alderen 9-18, 1000 mg for alderen 19-50, og 1200 mg for alderen 50 og over. Kalsium finnes i meieriprodukter og mørke, bladrike grønnsaker. Vitamin D letter kroppens inntak av kalsium. Kroppen absorberer naturlig vitamin D fra sollys, men det er også funnet i matvarer som egg, laks, og melk.

Folat er et viktig vitamin under kvinners reproduktive år som det hjelpemidler i celle produksjon og vedlikehold . Folat reduserer risiko for misdannelser og nevralrørsdefekter. Spis matvarer som bønner, frukt, tomater og mørkegrønne grønnsaker.

Hydrate

Det er viktig å spise sunn mat for å få de næringsstoffene vi trenger, men drikkevann er hjørnesteinen å holde næringsstoffer friske og vitale. Vann er ansvarlig for fuktighetsgivende, transport, og nærende celler og næringsstoffer. Vann løser også opp og expels avfall for å holde kroppen ren, og bryter ned karbohydrater, fett og proteiner for å opprettholde en sunn vekt og muskel tone. Som kroppen består av 60 prosent vann, er det viktig å holde kroppen hydrert ved å drikke åtte 8 glass vann daglig.


Previous:nothing Next:hensikten med vitamin e på kroppen

Relaterte artikler


 • porsjonskontroll og fedme forebyggende for barn
 • diett for å hjelpe dårlig kolesterol
 • kosthold råd til å tone opp
 • den beste vitaminer for menn over 60
 • vekttap diett
 • ernæringsmessige mål å senke høyt blodtrykk
 • hvordan å gå ned i vekt uten å gi opp maten du elsker
 • hvordan du kan spare penger bringe lunsj til arbeid (og liker det!)
 • rå mat diett mat
 • super mat diett plan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com