ernæringsmessig måltid planer for idrettsutøvere

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-11-20
Idrettsutøvere krever spesielle dietter for å sikre at de får de nødvendige vitaminer og næringsstoffer som de trenger for å fungere. Idrettsutøvere brenne mer kalorier, krever spesielle ernæringsmessige planer om å få de næringsstoffene som trengs for å bygge muskelmasse og for å redusere kroppsfett, og videre kreve hyppigere måltider gjennom dagen. En solid ernæringsmessige plan kan bidra til å holde deg frisk hele tiden og klar til å nyte atletisk trening eller arrangementer

Timing Måltidene

I følge Ronald J. Maughan, forfatter av ernæring i Sport, idrettsutøvere krever flere måltider gjennom dagen. Noen idrettsutøvere trenger så mange som åtte måltider per dag, spesielt hvis utøveren er involvert i tung trening. Spise mindre måltider utover dagen vil sikre en full følelse, men det vil også gi deg den energien du trenger for å fungere, som en idrettsutøver vil du brenne mer kalorier enn gjennomsnittet enkelte.

En Athletic Diet

I The Fat-Burning Bible: 28 Days of Foods, kosttilskudd, og Økter som hjelper deg ned i vekt, forklarer Mackie Shilestone at den beste ernæringsmessige plan for idrettsutøvere består av 30 prosent magre proteiner, 40 prosent lav glykemisk karbohydrater og 30 prosent sunt fett for de beste metabolske effektivitet. En diett bestående av disse prosentsatsene oppmuntrer til utvikling av muskelmasse og mindre kroppsfett samlet. I tillegg, kan sistnevnte kosthold bidra til å redusere triglyserid nivåer. Denne type diett får blodsukkeret under kontroll i så lite som 35 dager.

Proteininntak

Ditt kosthold bør inneholde rikelig med proteiner. Proteiner kan være avledet fra mat kilder som kylling, fisk, skummet melk, cottage cheese, fettfri ost, fjørfe, soya produkter, eggehviter, kjøttdeig og whey produkter. Proteiner brukes til å bygge muskelmasse som er mager, holde insulin nivåer stabilisert og fremme riktig immunologiske funksjon. Hvis din diett har nivåer av protein som er for lavt, kan du ende opp minsker mengden av testosteron i systemet, noe som er nødvendig for sunn bentetthet og muskelmasse bygning. Kroppen lagrer ikke protein, så du må få proteiner fra maten du spiser hver dag.

Karbohydratinntak

Tilstrekkelig inntak av karbohydrater er nødvendig for mental klarhet, og karbohydrater er ansvarlig for din energi nivå. Når du inntar komplekse karbohydrater, de er lagret i lever og muskler som glykogen: Dette stoffet stabiliserer blodsukkernivået og drivstoff kroppen. Komplekse karbohydrater kan være avledet fra bønner, mais, erter, poteter, grønnsaker, frukt, korn og brød.

fettinntaket

Fett er ikke nødvendigvis en dårlig ting når det gjelder ernæring, fett er nødvendig for kroppens drivstoff og for hjelp med absorberende visse næringsstoffer. Idrettsutøvere trenger høyere mengder av fett fordi fett er brukt opp under trening og mosjon. Gode fettkilder omfatte ikke-fett eller lav-fett meieri elementer, magert kjøtt og animalsk fett. Du bør begrense forbruket av saus, salat dressing, margarin og smør og /eller stekt mat.


Previous:nothing Next:kosthold planlegging prinsipper

Relaterte artikler


 • hvor mye vann bør en type 2 diabetes drink?
 • meksikansk mat for diabetikere
 • tips og triks for å miste vekt raskt
 • cellulitt og kosthold
 • hvor mange kalorier bør vi spise?
 • ernæring tips for kvinner
 • naturlig vanndrivende mat rettsmidler
 • hvordan komme alfa eller beta fett reseptorer miste fett
 • gastrisk bypass pre-kirurgi kosthold
 • er detox dietter trygt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com