ernæringsmessige råd for fedme kirurgi

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-11-21
Ulike kirurgiske metoder kan hjelpe kampen mot fedme. Lap band kirurgi bruker et band plassert rundt magen til å krympe størrelsen; gastrisk bypass tillater legen å gjøre magen mindre ved å fjerne ubrukte delen og feste den reduserte magen til tynntarmen. Fedme operasjoner krever spesielle ernæringsmessige hensyn

Ernæring umiddelbart etter operasjonen

Magen er ikke det samme størrelse det var før fedme kirurgi, så mat gjeninnføres langsomt, og mindre porsjoner av mat er fortært Umiddelbart etter fedme kirurgi, kan du har klare væsker som juice, buljong, gelatin og vann. Most og blandet mat følger en uke på klare væsker, for å starte gjeninnføre fast føde. Store deler blokkere åpning for matvarer som forlater mindre mage, så begynner sakte å gi nye fordøyelsessystemet en sjanse til å justere. Ved den tredje uken etter fedme kirurgi, kan du forbruker liverwurst, vanlig yoghurt, blandet kjøtt lime, skiver ost, ris, makaroni, kjeks, eggerøre, hardkokte egg, fisk og andre myke, lette å fordøye mat i tillegg til most mat og blandet kjøtt.

Endre hvordan du spiser bidrar til å unngå eventuelle magesmerter og potensielle oppkast. Slike kosttilskudd og mat forbruk endringer er en stor del av din metode for vekttap. Hvis du har valgt for lap band kirurgi, spise riktig mengde mat til riktig tid reduserer faren for at bandet glidning.

En måned etter Obesity Surgery

Etter 30 dager har gått, kan du begynne å konsumere en rekke av kjøtt som biff, kalkun, kalv, kylling og svinekjøtt. Rå grønnsaker og frukt er også gjeninnføres i små porsjoner. Matvarer som en gang ble tolerert kan ikke lenger være lett å fordøye. Hold en food journal å merke mat som er best for dine behov fordøyelsessystemet. Matvarer som kan være plagsom omfatte grapefrukt og appelsiner, frø, frukt skinn, hamburger, søte poteter, selleri, mais, stekt mat, brød og krydret mat. Eksempel på matvarer for å se hvordan du gjøre i form av fordøyelsen.

Consuming Drikkevarer

Drikk 4 til 6 kopper av sunn væsker inkludert vann, melk, te, kaffe, kalorifattig drikke og juice mellom dine tre daglige måltider for å hindre dehydrering. Avstå fra å konsumere drikker 30 til 45 minutter før du inntar et måltid da dette ikke vil være nok plass i mindre magen for hele måltidet. Unngå Colas fordi carbonation irriterer redusert magen og resultater i gass og magesmerter

Endring av måten du spiser

Tilbring 35-45 minutter å spise et måltid, tygge maten godt før du svelger, tygger er et viktig steg på fordøyelsen som spytt hjelper til å bryte ned mat for behandling med letthet i magen. Svelge store biter mat setter deg i fare for band glidning og blokkerer magen åpningen, slik at fordøyd mat kan flytte inn i tynntarmen. Tygge hver munnfull minst 30 ganger og spiser sakte. Forbruke mindre biter og lære å nyte maten du spiser. Føler en full følelse indikerer at det er på tide å avslutte måltidet, lære å kjenne kroppens signaler for å unngå oppkast og smerter i magen.


Previous:nothing Next:diabetisk vegetarisk vekttap plan

Relaterte artikler


 • sunt og enkelt kosthold plan
 • hvordan du legger laksen til et hjerte sunt kosthold
 • hvilke matvarer øker stoffskifte?
 • ingen stress påvirker vekttap?
 • effektiv diett planer for kvinner
 • hvordan bruke tomatsaus for hjertesykdommer
 • low-carb dieting
 • ernæringsmessige retningslinjer for vekttap
 • den kardiale 3 dagers diett
 • hvordan å jobbe på et lite fett, lite sukker og lite salt kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com