friske nyrer kosthold

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-11-11
Nyrene er de små, bønneformede organer som ligger under ribbeina nær midten av ryggen. De prosessen rundt 200 liter blod og tapp ut ca 2 liter giftstoffer og avfall ut av systemet vårt daglige. Dette gjør det svært viktig å holde dem fullt fungerende. Kosthold spiller en svært viktig rolle i den samlede driften og helse for våre nyrer

Cruciferous Grønnsaker

Brokkoli og blomkål er eksempler på cruciferous grønnsaker som pakke en sterk, næringsrike punch. De hjelper å forbedre nyrefunksjonen skikkelig på grunn av de anti-inflammatoriske egenskapene til antioksidanter i brokkoli og blomkål. De har også forhindre nyrestein. Dannelsen av disse steinene kan utvikle seg til en infeksjon som kan føre til nyresykdom.

Epler og tranebær

Epler bør være en del av ethvert sunt kosthold nyre. De, som cruciferous grønnsaker, er stappfulle av antioksidanter som reduserer betennelse i kroppen. Skinnet av eple inneholder fiber, som hjelper skylle nyrestein ut av kroppen.

Cranberries er også nyttige til å opprettholde nyre helse. Tyttebær inneholder stoffer som gjør det umulig for bakterier å låsen på blæreveggen. Hvis bakteriene er i stand til å holde seg til dette området, kan det reise til nyrene og forårsake infeksjon. Tyttebær eller 100 prosent tranebær juice kan bidra til å fremme nyre helse.

Eggehvite og Fish

Alle sunt kosthold bør inneholde magre proteinkilder, og et kosthold for å forbedre nyre helse er ikke annerledes. Eggehviter inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen trenger, med mindre fosfor enn andre kjøttprodukter. Et høyt nivå av fosfor i kroppen kan gi nyresykdom. Eggehvite kan kjøpes alene i fersk eller pasteurisert form, eller de kan bli fjernet fra plommen etter hard koking vanlige egg.

Fisk er en høykvalitets proteinkilde, med anti-inflammatoriske fett kalles Omega 3's. Omega 3 fettsyrer reduserer risikoen for nyrekreft. Noen av de beste kildene er ørret, laks, sild og Albacore tunfisk.

Restriksjoner

En sunn nyre kosthold har noen begrensninger som bør følges. Basert på nivåer av kalium og natrium i blodet, må disse næringsstoffene styres i kosten. En lavere mengde natrium kan forbedre blodtrykket og forhindre væskeopphopning i kroppen. Nivåer av kalium bør måles av lege for å se om de er for høy eller lav. Dette kan føre til en ubalanse dersom nyrene ikke fungerer riktig, forårsaker unormal hjertebank.

En frisk nyre kosthold er best bestemmes av en lege eller en nyre kostholdsekspert. Alltid konsultere den ene eller den andre for å best avgjøre dine individuelle behov.


Previous:nothing Next:typer South Beach fase 1 desserter

Relaterte artikler


 • hva urter er godt å hjelpe slutte å røyke?
 • hvordan du kan spare penger bringe lunsj til arbeid (og liker det!)
 • hvordan å øke hjerte helse med Middelhavsdietten
 • hva er den beste dietten for vekttap?
 • hvordan bli modell mager
 • metthetsfølelse vekttap
 • er høye protein dietter dårlig for deg?
 • hvordan å jobbe på et lite fett, lite sukker og lite salt kosthold
 • hvordan å gå ned i vekt uten å telle kalorier eller fett
 • matvarer som hindrer jernmangel
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com