gode kilder til sink i mat

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-11-11
Sink er et viktig spor mineral som er nødvendig i kostholdet på en daglig basis, men kun i små mengder. Sink finnes i en rekke matvarer, kokt og rå. Sink finnes i menneskekroppen, hovedsakelig i den sterke muskler, den røde og hvite blodlegemer, øye netthinnen, hud, nyrer, bein og bukspyttkjertelen. Hvis du har en sinkmangel, som er sjeldne, er det mange kosttilskudd i markedet

Funksjonen til sink

Zinc utfører mange nødvendige funksjoner i menneskekroppen, herunder holde immunforsvaret sunt, å hjelpe fordøyelse, kontrollere diabetes, og healing sår. Det er veldig gunstig for øye helse, appetitt, natt blindhet, sunn graviditet, hår og hud. Sink spray er ofte brukt for sår, brannskader eller andre skader å fremme helbredelse. Sink har blitt et populært middel for å redusere lengden på forkjølelse, ifølge American Cancer Society, er det blandet vurderinger på dette.

Symptomer på sinkmangel

Du vil ha svært bestemte symptomer bør du være mangler tilstrekkelig sink i ditt daglige kosthold. Noen av disse forholdene er lavt blodtrykk, tap av matlyst, tretthet, depresjon og tap av sansene av lukt og smak. Du kan også være gjenstand for hyppige forkjølelser og infeksjoner. Det kan være vekstforstyrrelser hos barn fra sink mangel.

Raw Foods

Det finnes et bredt utvalg av rå mat som inneholder tilstrekkelige mengder av sink. Gresskarfrø: 1 /4 kopp inneholder to. 18 mg, sesamfrø: 1 /4 kopp inneholder 2. 80mg; lønnesirup: 0,55 mg i 2 ts, og lite fett yoghurt:. 2. 18mg i en kopp. Crimini sopp har 1. 56mg i en fem-oz. servering.

Kokt Foods

Det Aris et bredt utvalg av kokt mat som inneholder sink, med animalsk protein de rikeste kilden. Det høyeste innholdet av sink går til kalv leveren med en heidundrende 10. 80mg per 4-oz. servering, okse indrefilet med 6. 33mg for en 4-oz servering, og grønnsaker som asparges, sommer squash, grønne grønnsaker og grønne erter med mellom 1 og 3 mg per én kopp servering. Sjømat har høyt innhold sink, spesielt østers.

Daglig dosering

De nødvendige daglige dosen av sink er ganske liten og lett å nå. Menn som er 14 år og eldre krever approximatley 11mg, og kvinner i alderen 14 og 18 krever 9 mg. Kvinner som er 19 år og over krever 8 mg per dag. Gravide kvinner trenger litt høyere dose, 10 eller 11 mg.

Too Much sink

Det er mulig å konsumere for mye sink i ditt daglige kosthold. The National Academy of Sciences sette en tålelig øvre grense på 40 mg sink for personer over 19. Du vil ha åpenbare symptomer som en metallisk bitter smak sammen med mulige kvalme, oppkast, kramper og magesmerter. Dr. John Swartzberg av UC Berkeley anbefaler at du får den nødvendige dosen av sink fra mat kilder og ikke kosttilskudd.


Previous:nothing Next:dietter for rensing av blodet

Relaterte artikler


 • oppskrifter for seks uker kroppen makeover
 • næringsstoffene i grønnsaker og frukt
 • ikke meieriprodukter kilder til kalsium
 • hvordan den flate magen kosthold
 • hvordan å miste vekt i ansiktet
 • hvordan å gå ned i vekt uten slanking igjen
 • hvordan du kan spise for å unngå hjertesykdom
 • dramatiske vekttap planer
 • hjemmelaget mat gave ideer for diabetikere
 • høyt protein flytende dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com