hva din idealvekt bør være

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-11-25
Bestemme din idealvekt er ikke så enkelt som du kanskje tror. Variabler som body-fett prosentpoeng, genetikk, livsstil risikofaktorer, alder og kroppstype påvirker hva din ideelle vekt bør være. Helsepersonell har satt opp idealvekten retningslinjer for å hjelpe deg å unngå å arbeide mot det som kan være urimelig eller usunn mål

Body Mass Index

Helsepersonell bruker et enkelt forhold som kalles BMI, eller Body Mass Index, for å finne ut hvor mye fett du har. En helse rådgivende komité på UCLA tilbyr en enkel formel for å bestemme BMI: Først multipliserer vekten din (i pounds) ved 705. Dele resultatet med høyden din (i inches). Til slutt, dele resultatet med høyden din en gang til. Tallet du kommer frem til er din BMI.

Tolke BMI

The National Heart Lung and Blood Institute (NHLBI) sier at en normal BMI faller i 18,5 til 24,9 rekkevidde. En BMI mellom 25,0 og 29,9 indikerer at du er overvektig. En BMI over 30,0 indikerer overvekt. Dette er grove retningslinjer, men NHBLI tilbyr noen råd om hvordan du kan få en mer nøyaktig selvdiagnose. I tillegg til å bruke din BMI for å finne ut om du er overvektig, sammenligne en måling av omkretsen av midjen til en NHLBI referanse tabell (se linken i Resources), og justere din idealvekt for noen risikofaktorer du måtte ha, eksempel høyt blodtrykk, fysisk inaktivitet og røyking. NHBLI tilbyr instruksjoner for hvordan du finner ut og tolke disse størrelsene på sitt nettsted.

Online Verktøy for fastsettelse Sunn Vekt

Rush University Medical Center tilbyr to verktøy på sine nettsider (se linken i Resources) som kan hjelpe du finne din idealvekt. Den første er en tabell over ideal-vekt områder i forhold til ulike høyder for både menn og kvinner. Den andre er en BMI kalkulator som genererer et anslag over den BMI basert på kjønn, høyde og vekt. Rush University bemerker at disse verktøyene bare gir grove anslag.

Ideal Vekt og Media

Din genetikk bestemme kroppen din type, men UCLA sier at mediene forvrenger vår oppfatning av hva våre ideelle vekt og utseende skal være. De merker veier at dagens modeller 23 prosent mindre enn den gjennomsnittlige amerikanske kvinnen, men bare 5 prosent av amerikanske kvinner har kroppstyper som det er rimelig nå ultra-tynne modell-standarden. UCLA legger til at «i de siste 25 årene, har den gjennomsnittlige Playgirl centerfold mann kaste ca 12 kg. Fett, mens setter på ca 27 lb av muskel. " UCLA sier akseptere din naturlige kroppen type er en viktig del av sunn vektkontroll.

Vekt Retningslinjene og eldre

En 2001 Yale University rapport spørsmål ved om nasjonale idealvekten retningslinjer bør gjelde for personer over 70 år. Forskere ved Yale School of Medicine systematisk gjennomgått medisinsk litteratur, på jakt etter bevis på at overvekt fører til en økt helserisiko hos personer over 70 år. Forskerne fant at overvekt hos personer over 70 som har BMI falt i mildt til moderat overvekt-området ikke utgjør samme helserisiko som en tilsvarende mengde av overflødig vekt ville for yngre mennesker. Men forskerne advarer om at «fedme og nær-fedme . . . [er] assosiert med økt risiko for død selv blant de som er 75 år og over. "


Previous:nothing Next:dietter for personer med høy risiko for diabetes

Relaterte artikler


 • hvordan bruke oliven for glatt hud
 • hvilke matvarer som syre eller alkaliske i magen?
 • tyttebær i et sunt kosthold
 • resept vekttap
 • kosthold retningslinjer for hypoglykemi
 • lav-sukker dietter barna vil like
 • planlegger å hoppe starte en diett
 • hvordan du har mer energi på Atkins
 • hvordan du effektivt holde en matdagbok
 • daglige kosthold for kolesterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com