hva er Erythritol laget av?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-11-10
Erythritol er et sukker alkohol som er avledet fra prosessen med gjæring, noe som er en kjemisk prosess indusert av en gjær, mugg eller bakterier. Erythritol er en naturlig sukker erstatning som er om lag 70 prosent så søt som sukker. Det har vært godkjent for bruk i USA siden 1997. Selv om ren Erythritol ikke selges kommersielt, er det funnet i mange naturlige kilder så vel som brukes i mange mat-og drikke-produkter

Natural Kilder

Erythritol finnes naturlig i mange frukter som pærer, vannmelon og druer. Men fordi det er et sukker alkohol, kan det bli funnet i mye høyere konsentrasjoner i gjærede elementer som soya saus, ost, vin og øl.

Syntetisk Manufacturing

Erythritol er laget ved å blande en stivelse, vanligvis mais stivelse, med vann og legge gjær (vanligvis den spesifikke arter av gjær som brukes er Moniliella pollinis). Den resulterende sukker alkohol er deretter renset i et hvitt krystallinsk pulver som ser mye som sukker.

Brukte I

Erythritol brukes vanligvis som en sukker erstatning i elementer, inkludert tyggegummi, bakevarer og drikke. Erythritol har en avkjølende effekt i munnen, noe som gjør den ideell for bruk i tyggegummi. Produsenter har forsøkt å bruke Erythritol som søtningsmiddel i sjokoladeplater, men den avkjølende effekten har en tendens til å produsere en uønsket produkt.

Fordeler

Erythritol er det laveste kalori sukkeret alkohol tilgjengelig, med kun 0,2 kalorier per gram. Den har en glykemisk indeks rating på null, som betyr at den hever ikke blodsukker eller insulin nivåer. Dette er gode nyheter for det økende antall pre-diabetes og pasienter med diabetes som skal overvåke sukkerinntak. Erythritol er noncariogenic, betyr det ikke reagerer med bakteriene i munnen. De fleste sukker brytes ned av bakterier i syrer, som forårsaker tannråte. Erythritol ikke forårsaker tannråte og i henhold til Food and Drug Administration, kan det merket som ikke fremme tannråte.

Sikkerhet

Mange sukker alkoholer, inkludert manitol og sorbitol, forårsake gastrisk symptomer inkludert gass og oppblåsthet. Men fordi Erythritol ikke metaboliseres i kroppen, betyr det passerer gjennom tarmen og utskilles i urinen, den ikke forårsake disse symptomene.
Ifølge artikkelen i Mat og Chemical toksikologi, fant toksikologistudier at Erythritol produserte ingen uønskede toksikologiske hendelser. I tillegg vil Erythritol ikke har noen kreftfremkallende, arvestoffskadelige eller teratogen effekt.
The Food and Drug Administration priser Erythritol og mat som inneholder Erythritol som GRAS (generelt anerkjent som trygt).


Previous:nothing Next:hva skal en LDL-kolesterolnivå være?

Relaterte artikler


 • ernæring for nyrer
 • ikke meieriprodukter kilder til kalsium
 • hjelp med å miste vekt
 • fettfattig kontra low-carb diett
 • ernæring i tidlig barndom
 • diett plan for borderline diabetikere
 • juice rensing kosthold
 • hva er en muskmelon?
 • kosthold Herbalife
 • ultrasimple kosthold oppskrifter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com