hva skal en LDL-kolesterolnivå være?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-11-10
Kolesterol er en myk, voksaktig, naturlig stoff som finnes i blodet og alle kroppens celler. Det er to primære typer kolesterol: LDL (low-density lipoprotein), kalles de "dårlige" type, og HDL (high-density lipoprotein), det gode kolesterolet. Høye verdier av LDL er skadelige fordi de kan tette blodårene, noe som kan føre til hjertesykdom, hjerteinfarkt eller hjerneslag. LDL nivåer er oftest målrettet når en person blir bedt om å senke sine kolesterol og opprettholde riktig LDL nivåer i blodet ditt har mange fordeler.

Testing

Blodprøver, kalt lipid profiler, blir administrert å få LDL kolesterol nivåer, og det anbefales at du avstår fra å spise eller drikke (unntatt vann) ni til 12 timer før testen så nøyaktige resultater vil bli innhentet. I USA, er blod Kolesterol nivåer målt i milligram per desiliter blod (mg /dL), men i Canada og Europa, er standarden på tiltaket millimol per liter blod (mmol /L).

LDL

Normal LDL nivåer er sagt å være under 70 mg (1,8 mmol) for ekstremt høy risiko individer og under 100 mg (2,6 mmol) hvis du bare er høy risiko. En hastighet på 100-129 mg (2. 6 til 3. 3 mmol) er nær normal; 130-159 mg (3. 4 til 4. 1 mmol) er borderline høy, 160-189 mg (4. 1 til 4. 9 mmol) høy og over 190 mg (4,9 mmol) er svært høy.

Risk Factors

Hvis du har høy risiko for hjertesykdom, bør LDL-nivå er 100 mg (2,6 mmol), som er lavere enn normalt. Hvis du er ekstremt høy risiko, er anbefalt hastighet enda lavere, og bør være i nærheten av 70 mg (1. 8 mmol). Du faller i den ekstreme risikoen kategorien, hvis du har en historie med hjerteinfarkt, diabetes eller vaskulær sykdom. I tillegg, kan tilstedeværelsen av to eller flere av disse faktorene sette deg i høy risiko i tillegg:. Røyking, høyt blodtrykk, lav HDL og en familiehistorie med hjertesykdom

Kilder

Høye nivåer av LDL er primært forårsaket av for høyt inntak av mettet og trans fett og kjøtt produkter. Andre faktorer er: overvekt, røyking, mangel på regelmessig mosjon eller mobilitet og diabetes mellitus.

Effekter

Trans fett heve LDL nivåer og finnes i stekt og bearbeidet mat og kommersielt produserte bakervarer (cookies, donuts, muffins og kjeks). Når du kjøper matvarer, er det tilrådelig å lese etiketter og identifisere tilstedeværelse av LDL i form av mettet eller transfett. Du bør imidlertid være klar over, at disse ingrediensene er mange ganger oppført bruker begreper som hydrogenerte, delvis hydrogenert eller trans fettsyrer.

Funksjon

Din leveren er en annen kilde til LDL, som det gjør, og skiller ut stoffet . Orgelet inneholder LDL reseptorer som kan benyttes til innsamling og fjerning av overflødig nivå fra blodet. Jo flere reseptorer du har, jo lavere LDL renten vil bli. Spise rikelig med frukt og grønnsaker er en annen måte å senke LDL-nivå og holde den i et akseptabelt område.

VLDL

Veldig low density lipoprotein (VLDL) er en mindre kjent type av LDL kolesterol som også er målt i løpet en blodprøve, men nivåene er ikke lett å avgjøre. VLDL inneholder den høyeste mengden blod fett, eller triglyserid, og er også ansett som en "dårlig" kolesterol. Målinger av VLDL er basert på mengden triglyserider i blodet og normale nivåer er sagt å være mellom 5 og 40 mg.


Previous:nothing Next:LiPo oppløse behandling

Relaterte artikler


 • naturlig kolon renset oppskrifter
 • muskel bygging kosthold tips
 • hvorfor trenger vi sukker i blodet vårt?
 • hvor å miste vekt raskt med en frukt smoothie kosthold
 • hvor å kjøpe sjø vegg
 • hvordan starte å spise vegetarisk
 • den raskeste vekttap pille
 • vekttap dietter for seniorer
 • metabolske kosthold typer
 • Hva gjør tranebær juice?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com