hvordan lavere natrium i kosten

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-11-06
En av de største farene i dietter i dag er natrium. De fleste av natrium i våre dietter kommer fra maten vi spiser, før vi selv kommer for salt shaker.
Her er hvordan å identifisere natrium gjemmer seg i kosten, reduserer oppblåsthet, blodtrykk og risiko for hjertesykdom, hjerneslag og andre dødelige tilstander

Du trenger:.
Mat etiketter "nei" salt mat smakstilsetning.
True Lemon.
Datamaskin med internettilgang.
Viljestyrke!.


en.
Lære å lese ernæring faktum etiketter.
vite hvordan du skal lese disse etikettene vil få deg en smart forbruker, og du kan vite akkurat hvor mye natrium er i det du spiser. Natrium er alltid oppført tredje på etiketten, etter Total kalorier og Total Fat. Den vil også vise den prosentandelen Daglig Verdi pr porsjon. Friske voksne skal begrense sine Sodium inntak til ikke mer enn 2300 mg. daglig.
For eksempel kan en vanlig kan av korn har nesten 450 mg. av natrium per porsjon, der en pose frosne kutte korn har lite til ingen.
to.
Les ingrediensen etikettene på matvarer.
Ingrediensene er oppført i rekkefølgen av mengden av ingrediensen i maten. Med andre ord, jo høyere opp ingrediensen, jo mer av det i maten.
Eksempel, en populær idrett drink som vanligvis kommer i 32 oz. flasker har følgende ingredienslisten: Vann, sitronsyre, naturlige smaker, salt, kalium citrate, sukralose, natriumsitrat, . . . . og så videre. Salt er den fjerde ingrediensen i denne drikke. (Husk servering størrelse også-servering størrelse er 8 oz, så hvis du drikker hele flasken, multipliser med fire!)
Tre.
Limit spise ute.
De fleste restauranter tilbyr Ernæring Fakta, og i noen områder må listen kalorier, fett og natrium innhold på menyene.
Ta dette eksemplet rett ut av Ernæring Fakta ark fra en populær fast-food kjeden. For å være rettferdig, vi velger "mini" størrelse måltid med en cheeseburger, liten pommes frites og en diett cola. Dette måltidet, før noen sauser inneholder ca 930 mg natrium, eller om lag 40% av din Daglig Verdi. Legg to pakker med ketchup, og du har gått opp til 1150 mg, over halvparten av det daglige verdi. Og det er bare et lite måltid.
Fire.
Bruk salterstatninger.
Hvis du krever smaken av salt, og til tider vi alle gjør, og bare må ha det, prøv å innlemme salterstatninger i dietten din. Det finnes en rekke substitutter der ute, blant annet "Low" salt blandinger, "No" salt blandinger, samt et produkt som kalles True Lemon-som fungerer godt på fisk som salt erstatning for å redusere mengden av natrium i mat.
fem.
Øk vanninntaket.
Drikker mer vann hver dag vil bidra flush overskytende natrium ut av kroppen din, og ironisk nok, vil bidra til å begrense oppblåsthet effekten natrium kan ha. En sunn voksen bør få ca 8-10 8oz. glass gode gamle vann om dagen.

Tips og advarsler


 • Øke kalium i kosten kan balansere natrium. Mange salterstatninger bruke kalium, så du får smaken, og en bonus.
 • Prøv halvering krydder pakker pakket pasta, ris, noodle supper, etc. Du finner du fortsatt få den smaken, men redusere natrium
 • Hvis du må kjøpe hermetikk -. Vanligvis lastet med natrium-gå for lavere natrium versjonen. De er som regel litt dyrere, men verdt det i det lange løp.
 • Disse forslagene er for friske voksne. ALLTID snakk med legen din når du endrer din vanlige kosthold. Han eller hun kan også anbefale sunne alternativer.


 • Previous:nothing Next:hvordan komme til og bo på en sunn vekt

  Relaterte artikler


 • hva er de mest populære dietter?
 • fiberrik lavt kaloriinntak
 • hvordan du oppretter et hjerte sunt kosthold
 • hvordan å senke LDL-kolesterol gjennom kosten
 • postpartum diett plan
 • botemidler for lår cellulite
 • roer kosthold
 • hvordan brenne en ekstra 1000 kalorier denne helgen
 • hvordan gjøre hjerte-sunt kjøtt valg
 • dietter for kreft i hjernen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com