hvorfor er protein viktig for vekttap?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-11-25
Protein består av aminosyrer, som kroppen bruker til å reparere celler. For lite protein fører til lite energi, økt sult og tap av lean body mass. Det er derfor å spise riktig mengde av det er viktig for vekttap. Spis et sunt, balansert kosthold for å sikre at du får nok protein. Det er en viktig del av et balansert kosthold

fylde og energidepartementet

I følge dietitians ved UCLA, spise riktig mengde protein vil gi deg en følelse av fylde og hjelpe avverge sult pangs. Dessuten gir protein deg energi hele dagen, å øke mengden av fysisk aktivitet du kan utføre. For å bestemme anbefalte daglige mengden protein, sier Leger Committee for Responsible Medicine til å mangedoble din kroppsvekt (i pounds) ved 0,36. Resultatet er antall gram protein diett skal gi hver dag.

Opprettholder Lean Body Mass

The Pennington Biomedical Research Center sier at tilstrekkelig protein er avgjørende for dieters. Kombinere et sunt, kalorifattig diett som gir tilstrekkelig protein og fysisk aktivitet (spesielt vektløfting) vil tillate deg å kaste fett uten å miste lean body mass. PBRC legger til at andelen av protein i kosten kan være den viktigste faktoren i å redusere sult, appetitt og porsjonskontroll.

Bygger muskler

Protein er viktig for å bygge muskler. Den kliniske ernæringsfysiologer ved UCLA sier en halvkilo muskel i ro brenner 70 ganger mer kalorier enn en halvkilo fett. Så, hvis du spiser nok proteiner og utføre muskel-building øvelser (for eksempel heavy-styrketrening og vektløfting), vil du få muskler og dermed akselerere din vekttap. UCLA kliniske ernæringsfysiologer anbefaler at muskelen utbyggere spiser 0. 8 gram protein per kilo kroppsvekt hver dag.

High-Protein Diet Myths

Med alle fordelene som protein tilbyr, kan du tenke en høy protein diett er veien å gå. Men Leger Committee for Responsible Medicine har publisert en rapport avslørte den vanligste myten om at høye protein dietter er en sunn måte å miste vekt. Rapporten peker på at høye protein dietter vanligvis har altfor mange animalske proteiner, som er høy i fett og mettet fett. Rapporten sier at en høy protein diett kan føre til alvorlige medisinske tilstander, inkludert osteoporose, kreft, nyresykdom og hjerte-og karsykdommer.

Anbefalt Diet for tilstrekkelig protein

I stedet for animalske proteiner, bør du spise det meste planteproteiner. Den Leger Committee for Responsible Medicine anbefaler et kosthold som har et utvalg av korn, grønnsaker og belgfrukter. De sier dette vil gi kroppen din med alle de essensielle aminosyrer er nødvendig for å opprettholde seg selv. Likeledes, siden animalske proteiner vanligvis har mer kalorier enn planteproteiner, en balansert, plante-basert diett vil bidra til å holde ditt daglige kaloriinntak lav.


Previous:nothing Next:fenylalanin for vekttap

Relaterte artikler


 • hva som skjer etter fedme kirurgi?
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • hvordan bli modell mager
 • hvordan å lage mat lav natrium måltider
 • vitalzym vs neprinol
 • mat som utløser vekttap
 • kosthold planlegging prinsipper
 • en diett for å redusere magen
 • metoder for å øke metabolic rate
 • hvordan gjøre raske og enkle lav carb snacks
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com